2009. október 1., csütörtök

Sportvilág


  • A Manchester United mindkét heti meccsét megnyerte, először a ligakupában győzött az ificsapatával, a második találkozón pedig a Stoke City-t verte idegenben. Utóbbi találkozón az elmúlt meccsekhez hasonlóan Ryan Giggs volt a hős, aki beállásával a United játéka megélénkült és ez végül két gólt eredményezett. Ezzel Giggs az elmúlt két PL meccsen összesen 5! gólt készített elő. Egyelőre nem érezni továbbra sem Ronaldo vagy Tévez hiányát, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag egyik új igazolás sem lett alapember a csapatnál. A nagy kedvenc vesszőparipám Berbatov megint szarul játszott. Lőtt ugyan egy gólt, de szinte belebotlott a labdába, onnan már kifejezetten nehéz lett volna kihagyni a helyzetet. A gólt leszámítva viszont ismét semmit nem láttunk a bolgártól. Amennyire én visszaemlékszem idén 2 gólt lőtt eddig és a fele ennyi játékidőt kapó Owen is ugyanennyinél jár, lényegesen kevesebb kihagyott helyzettel. A United a sikerrel jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán.

  • United hír még, hogy a csapat a BL-ben is győzni tudott, a német bajnok Wolfsburg ellen tudtak fordítani 1:0-s hátrányból Giggs és Carrick góljainak köszönhetően. A meccsen sajnos lesérült Michael Owen, jó három hétre dőlt ki a sorból.

  • Zajlik az U20-as fociVB, ahol a magyar válogatott reálisan nézve esélyes a csoportból való továbbjutásra. Németh Krisztiánt az egyik legnevesebb internetes futball szaklap a Goal.com beválasztotta a torna azon 10 játékosa közé, akikre leginkább figyelni kell majd. A csapat az első meccsén csúfos 3:0-s vereséget szenvedett az előzetesen a csoport leggyengébbjének tartott Hondurastól, de aztán 4:0-ra lealázták Dél-Afrikát. Így a harmadik csoportmeccsen a saját kezében van a csapat sorsa.

  • A Forma-1 Szingapúri nagydíját Lewis Hamilton(újra együtt vannak Pussycat Scherzinger-rel, vagy csak én maradtam le valamiről?) nyerte, Timo Glock és Fernando Alonso előtt. A VB éllovas Button az 5. helyen futott be és ha így haladunk tovább, kijelenthetjük, hogy övé minden idők legkevésbé megérdemelt VB címe. A szezon első felének elején mikor a Brawn kimagaslott a mezőnyből sorban nyerte a versenyeket, azóta viszont, hogy a többiek utolérték a csapatot, egyszerűen nulla, sőt, ha létezne olyan, akkor azt is mondanám, hogy mínusz nulla amit produkál. A verseny egyébként a szokásos unalmat hozta, nem értem, mi szükség van olyan pályákra a Forma-1-ben ahol egyszerűen esély sincs előzni. Az idei szezonban gyakorlatilag odáig süllyedt a széria, hogy az első két kört érdemes csak megnézni, meg a befutót. Nem igazán látom a pozitív hatást amit az autók elcsúfításától vártak.

  • A Forma-1-ben már hetek, hónapok, sőt évek óta terjedő pletyka immár igazzá vált: a Ferrari leigazolta Fernando Alonso-t, egyúttal finoman kitették az idei szezon második felében hosszú idő után ismét magát adó Kimi Raikkonen szűrét. A finn sem marad csapat nélkül, jövőre jó eséllyel Lewis Hamilton csapattársa lehet a McLaren-nél, de még akár egy Brawn GP-s szerződés sem kizárt, még ha erről mostanában nem is pletykáltak. Ugyanekkora esély van arra, hogy az egyre süllyedő nívójú WRC-ben köt majd ki.

  • Igazából elől lenne a helye, de mivel nem vidám hír, a végére hagytam. A Loki sajnos "hazai" pályán csúnyán kikapott a Lyon-tól. Egyelőre úgy fest, hogy a Loki liverpool-i szoros meccse bármennyire is nagy szó, igen nagy szerepe volt a dologban annak, hogy az angol sztárcsapat idén formán kívül játszik (a második meccsen sima vereséget szenvedett a Fiorentina-tól) és lenézte a magyar bajnokot. A franciák sajnos nem estek ebbe a hibába, így 2 perc után már vezettek, és a 24. percben már a harmadik góljukat szerezték korán eldöntve ezzel a találkozó sorsát. Az utolsó találat is az ő nevükhöz fűződött, így végül 4:0-s sikerrel utaztak vissza Franciaországba. Sajnos a meccsen a Debrecen-nek semmi nem jött össze, de ennek ellenére egy esetleges pontszerzés továbbra sem tűnik lehetetlen a számukra. Reméljük összejön nekik.


Share/Bookmark

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése