2009. október 8., csütörtök

Sporthét


  • A Manchester United döntetlenre volt csak képes a Sunderland ellen. A kiscsapat kétszer is megszerezte a vezetést, de a United végül mindkét alkalommal egyenlíteni tudott. Az egyenlítő United gólt Ferdinand szerezte, csak épp ennek ő annyira nem örült. Ugyanis ez a Ferdinand, nem a Manchester-ben játszó, hanem az öccse.

  • A magyar U20-as válogatott győzni tudott az utolsó csoportmeccsén is így saját csoportját megnyerve jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol Csehország lett az ellenfelük. Azt a mérkőzést fantasztikus izgalmak után 2:2-es döntetlent követő tizenegyespárbajban tudták nyerni a mieink. A találkozó folyamán mindkét csapat vezetett egyszer, de hamar jött az egyenlítő gól mindkét esetben. A tizenegyespárbaj hőse a Liverpool harmadik számú kapusa Gulácsi volt, aki a csehek hat tizenegyeséből hármat is kifogott. Az elődöntőbe jutásért az olaszokkal mérkőznek majd.

  • Ha már magyar válogatottról beszélünk: a felnőtt csapat a két utolsó VB selejtezőjére készül Portugália és Dánia válogatottja ellen. A realitás sajnos két vereség tisztes helytállás mellett. Ha azonban valami csoda folytán összejönne két győzelem, akkor a továbbjutás sem lenne kizárt, és ilyet évek óta nem mondhatott el magáról a nemzeti tizenegy. Ez kombinálva az U20-as válogatott szereplésével talán azt predesztinálja, hogy a magyar foci végre közeledik a világ élvonalához. Reméljük a jelenlegi utánpótlás generáció felnövésével a válogatott állandó szereplője lehet majd a világversenyeknek...

  • A hétvégi F1-es futam az eddig megszokottakhoz hasonlóan dögunalom volt. Vettel nyer, mögötte Trulli és Hamilton futottak be dobogós helyen. Jenson Button egyre közelebb áll az idei VB címhez, amihez gyakorlatilag elég lenne a következő két futam valamelyikén dobogóra állnia. Mindezek mellet is a legkevésbé sem érdemli meg. A személyével nincs bajom, de nagyon kilóg a lóláb, hogy a Brawn GP nem lett annyira rossz a szezon második felére, ami igazolná, hogy az elmúlt hónapok során miért csak egyetlen győzelmet tudott felmutatni a brit fiú. Ebben az időszakban a nem épp alonso-i tehetséggel megáldott Barichello kétszer is nyerni tudott ugyanazzal az autóval. Egyébként ha Button nem kapja össze magát, akkor könnyen elbukhatja a VB címet, hisz Vettel formában van nagyon és a Red Bull is jó idén. A német fiú esélyeit azonban sajnos több minden is rontja: sokszor volt peches idén a versenyeken, nincs több motorja, amit büntetés nélkül használhat és az igazán reális győzelmi reményekhez mindkét hátralévő futamot nyernie kéne. Ebben jó eséllyel csak valamelyik McLaren vagy Toyota akadályozhatja meg, lévén, hogy a Ferrari leállt a fejlesztéssel, a Brawn meg  teljesítményét tekintve mostanra már inkább csak a középmezőnyhöz tartozik a BMW-vel azonos erőt képviselve. Ami mellett azonban továbbra sem tudok elmenni az a Forma-1-es közvetítések minősíthetetlen színvonala. A magyar kommentátor stáb úgy ahogy van kritikán aluli munkát végez. Az esetek felében fogalmuk sincs, hogy kit mutatnak a kijelzőn, képtelenek követni a verseny állását, de gyakran még egyszerű fejszámolások elvégzésére is képtelenek és mindemellett össze-vissza magyaráznak mindenféle hülyeséget. Én elfogadom, hogy Palik például évtizedek óta közvetít F1-et, de mindemellett Czolnerrel együtt egy fabatkát sem ér a produkciójuk. Lehet megérne egy külön posztot összeszedni minden ténybeli tévedésüket, vagy gondolkodáshiányból származó hülyeségüket amit produkálnak egyetlen futam alatt. Nem volt még bejegyzésem ami olyan hosszú lenne.

  • Bár sporttal kapcsolatos cikkbe még nem linkeltem videót, most úgy gondoltam mégsem ártana, mivel két igazi gyöngyszemre is bukkantam. Az elsőn azt láthatjuk, hogy hogyan kell félpályáról gólt fejelni. Az elkövető az a Palermo, akinek a nevéhez tartozik még a legmesszebbről fejelt gól mellett egy másik érdekes rekord is: egy Copa America találkozón annak idején három tizenegyest is képes volt kihagyni. A másik videón pedig azt láthatjuk, hogy miért Iker Casillas a világ legjobb kapusa. Számomra nagyon nagy kár, hogy valószínű soha nem hagyná ott csapatát a United kedvéért, de az is való igaz, hogy egy épkézláb védelem mögött soha nem tanult volna meg ekkorákat védeni...




Share/Bookmark

2 megjegyzés:

Spawn írta...

A MU-nál be szoktak csúszni ilyen gyengébb meccsek. Ez van. Ferguson azt nyilatkozta a meccs után, hogy csoda, hogy ilyen játékkal egyáltalán pontot szereztek.

A magyar U20-as csapattól viszont csodálatos volt, amit a csehek ellen csináltak. Szép volt fiúk!

Giggsy írta...

Sajnos nem láttam a meccset élőben én meg felvételről képtelen vagyok sportot nézi. Egyszerűn képtelen vagyok koncentrálni, ha tudom előre az eredményt. Szóval nem tudom, hogyan játszottak, de az biztos, hogy egy tuti győzelemnek kellett volna ennek lennie.

Az U20-as fiúk meg nagyon jók. De lehet, hogy pl Németh-nek vissza kellene vennie kicsit az arcából, mert bár nagyszerűen menetelnek, csúnya vége is lehet a dolognak, ha elbízzák magukat. Persze már az eddigi eredmények is szépek...

Megjegyzés küldése