2009. október 22., csütörtök

Sporthírek ma


  • A Manchester United nagy harcban 2:1-re verte a Bolton-t. A lőtt gólokat tekintve a Bolton nyerte a találkozót 2:1-re, hisz Knight és Taylor góljára csak Valencia tudott válaszolni, a vendégek szempontjából apró szépséghiba, hogy Knight a saját kapuját vette be. Van der Sar az idei szezonban először védhette a United kapuját, miután a bajnokság rajtja előtt lesérült.  Rajta kívül volt még egy visszatérő, Owen az előzetes hírekkel ellentétben már játékra képes állapotban volt, így ő pótolhatta a sérülés miatt távol lévő Wayne Rooney-t. Az angol válogatott első számú csatára a hétközi CSZKA Moszkva elleni találkozón sem lépett pályára. A győzelemmel a United átvette a vezetést a tabellán, mivel a Chelsea elszenvedte idei második vereségét is, ezúttal az Aston Villa picsázta el őket. A négy nagy közül a Liverpool is vereséget szenvedett,velük az a furcsaság esett meg, hogy egy strandlabda lőtte nekik a gólt. A hétközi BL meccset is hozta a United, a Ronaldo pótlására érkező Valencia góljával 1:0-ra nyertek Moszkvában.

  • A DVSC szoros meccset játszott a Fiorentina-val, megszerezték első BL góljaikat is, de sajnos a végeredmény még így is vereség. A támadószekció már a második percben vezetéshez juttatta a debrecenieket, de sajnos két ordas védelmi hibából már a tizedik perc előtt az olaszok vezettek 2:1-re. Sajnos a Loki hátvédei a továbbiakban sem voltak a helyzet magaslatán. Amíg a DVSC támadásai egyszerűen csak életerősek voltak, addig a Fiorentina, ha a magyar kapu közelébe került, az gólt, vagy legalábbis kínosan nagy gólszerzési lehetőségeket eredményeztek. Sajnos a védők töketlenkedése nagyon hamar meghozta az olaszok harmadik gólját is, amire Rudolf a 27 . percben a BL eddigi talán legszebb találatával válaszolt. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, mert egy újabb ronda csoportos hibát követően a firenzeiek visszaállították a kétgólos különbséget. Sajnos az volt az ember érzése, hogy a Fiorentina akkor lő gólt, amikor csak akar. A DVSC igen veszélyesen támadt és váratlan húzásokkal képesek voltak meglepnio a vendégeket, de egyszerűen látszott, hogy az olaszoknak sajnos nincs aggódni valójuk, mert egy lőtt magyar gólra lazán válaszolnak kettővel. Amúgy a kapott gólokhoz széljegyként odaírnám, hogy bár elsősorban a védelem hibája volt mind a négy, én úgy éreztem, hogy a Loki kapusa kettőt is megfoghatott volna. Két olyan lövés is volt, amit bravúrral védeni lehetett volna. Mondom igazán hibának nem mondanám részéről, hogy nem fogta ki őket, de akkor is az a véleményem, hogy mondjuk ha a két csapatból csak a kapusok helyet cseréltek volna egymással, akkor nem ez az eredmény. A második félidőben a DVSC játszott veszélyesebben, az olaszok zsebükben érezték a meccset, ami végül majdnem, de sajnos csak majdnem a 3 pontjukba került. A 80. perc környékén Coulibaly ugrott ki egy labdával a védők mögül, de sajnos Frey-be vágta a ziccert, de 8 perccel később már nem hibázott és megszerezte a magyar bajnok harmadik gólját. Bár a Loki derekasan hajtott a hátralévő időben és beszorították a vendégeket a kapujuk elé, az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörni. Nagyon jó meccs volt, tényleg óriási kár a védelmi hibákért, mert amilyen fantasztikusan a debreceniek támadószekciója működött, azok nélkül ebből akár szimpla pontszerzésnél több is lehetett volna...

  • A hétvégi F1-es Brazil nagydíj végre olyan izgalmakat hozott, amit az ember elvár egy futamtól. A versenyt Mark Webber nyerte a kivonuló BMW-vel versenyző Robert Kubica és a 18! helyről rajtoló Lewis Hamilton előtt. Jenson végre olyan teljesítményt nyújtott, ami a VB első számú esélyesétől elvárható, tényleg csak az a baj, hogy hónapok óta nem bizonyította érdemességét a VB címre. Mindezzel együtt is, ma az ötödik helyen futott be, ami elég volt neki ahhoz, hogy bebiztosítsa a világbajnoki címét. Így mostantól már nem feltételes mód: Jenson Button 2009 Forma-1-es világbajnoka. A futam elején hatalmas csetepaték voltak, amik több büntetést is hoztak, de én a Webber-Raikkonen féle incidenst emelném ki, amelynek végül semmilyen következménye nem lett, holott az ausztrál immár sokadszor meglehetősen csúnyán húzta rá az épp őt előzni próbáló ellenfelére a kormányt. Az elmúlt években nem ez volt az első ilyen megmozdulása, épp ideje lenne valahogy szankcionálni. Raikkonen aztán a bokszban bekapcsolta az utánégetőt is, hogy minél gyorsabban a mezőny után eredhessen. Történt ugyanis, hogy Kovalainen aki szintén balhéba keveredett az első körben kirántotta a tankolócsövet ahogy elindult és szépen fellocsolta benzinnel az aszfaltot közvetlenül honfitársa előtt, akinek aztán az autója szépen be is gyújtotta azt. Az egész csak egy pillanatig tartott, de nézni is rossz volt, ahogy a Ferrari lángra kap. A futam nagy felfedezettje a Toyota-ban Glock helyére beugró Kobayashi, aki bár néha túl agresszív volt (egy Webber-éhez hasonló húzása neki is akadt) de összességében bizonyította, hogy az, hogy valaki japán és F1-es autót vezet, még nem jelenti automatikusan azt, hogy egy lajhár tempójú kamikaze is egyben.

  • Úgy néz ki, hogy Talmácsi távozni lesz kénytelen a Moto GP-ből. Bár ellentétes információk jelentek meg, egyelőre úgy fest, hogy a Scot Honda nem tart igényt tovább a szolgálataira. Igazából ha abszolút hozzá nem értőként csak az eredményeit nézném idén, akkor nem csodálkoznék a dolgon, de ismerve, hogy a Scot Honda jelenleg a mezőny messze leggyengébb technikájával rendelkezik, Talmácsi pedig egy éve még a 125-ösök között versenyzett és zéró tesztlehetőséggel pattant egy ilyen motor nyergébe, akkor nem értem az elégedetlenkedés okát. Talma világbajnok volt a 125-ösök között és bár valószínű erre a bravúrra itt már nem lehet képes, annyira jó nincs, de képességeit tekintve egy normális motorral igenis van keresnivalója a királykategóriában.


Share/Bookmark

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése