2009. november 24., kedd

Éjszaka a múzeumban 2.

Az Éjszaka a múzeumban első része annak idején kiválóan példázta, hogy egy egyszerű ötletre hogyan lehet nagyszerű családi szórakozást építeni. Nem reformálta ugyan meg a filmvilágot, de arra a másfél órára teljesen le tudta kötni az embert. Vajon a második résszel sikerült ugyanezt elérnie a készítőknek?

night-at-the-museum-2-battle-of-the-smithsonian-poster-0

Az Éjszaka a múzeumban 2 sok szempontból tovább viszi az első rész hagyományait. Vannak benne vicces történelmi karakterek, gonosz figurák és megannyi apró poén. Ami a kötelező folytatás receptet illeti, természetesen abból is kapunk: itt minden nagyobb, több és látványosabb. Azért akad olyan is amiben kevesebb ez a film és az pedig a sztori kohéziója. Igazából a kerettörténet nem sokkal több a látványos és/vagy vicces jelenetek összekötésénél. Az alapsztori annyi, hogy Larry (Ben Stiler) befutott feltaláló lett és magára hagyta az általa az előz részben őrzött múzeumot. Azt átalakítják és a kiállítási tárgyak többsége átkerül a Smithsonian Múzeumba, többek közt az az egyiptomi ereklye is, ami a múzeum életre kelését okozza. Larry nem hagyhatja, hogy barátai szétszóródjanak, azt meg különösen nem, hogy a nagy Smithsonian összes műtárgya életre keljen és úgy szabaduljon rá a világra, ezért felkerekedik, hogy ezt megakadályozza. Persze későn érkezik és így kénytelen megküzdeni az életre kelő Kahmunrah-val, Napoleonnal, Rettegett Ivánnal és sok egyéb gonosztevővel. Ebben többnyire csak Amelia Earhart segítségére támaszkodhat.

Nagyon sok mulatságos helyzet vezet végül a kiszámítható végkifejlethez, de az igazi szórakozáshoz azért nem árt, ha az ember az agyát alapjáratra állítja, mert akadnak benne akkora lehetetlen marhaságok (és itt most nem olyasmikre gondolok, amik a sztori fantasy jellegéből adódnak) hogy még egy gyerek is haját tépheti tőlük. Azonban ezeket figyelmen kívül hagyva tényleg jót szórakozhatunk, de azért személyes véleményem szerint az előző rész jobb volt.
Share/Bookmark

1 megjegyzés:

Spawn írta...

Én úgy voltam ezzel, hogy ez a rész látványosabb, de az első rész valahogy izgalmasabb.

Megjegyzés küldése