2009. november 29., vasárnap

A nagy Tesó kódex fordítás

Többen kérdezték már, hogy a Tesó kódexet elküldöm-e emailben, illetve mikor lesz kész az egész és ehhez hasonlók. Jelentem a teljes Tesó kódex lefordításra került és szépen könyv formátumba is lett szedve, ahogy azt a csatolt képeken megtekinthetitek. Már csak párat kell aludnotok és a kódex utolsó részletének felkerüléséig, ami a szótár lesz. Azzal egyidőben elérhetővé teszem az elkészült PDF formátumú Tesó kódexet is. A tesó téma azonban azután sem kerül elhanyagolásra, egy ismerősön keresztül sikerült megszerezni a Bro on the Go kivonatos változatát, így annak a fordításába is belekezdek. Szóval tesóim, már csak párat kell aludnotok, hogy magatokénak mondhassátok a teljes Tesó kódex-et, addig kitartás :)

[gallery link="file" columns="2"]
Share/Bookmark

26 megjegyzés:

ge.nom írta...

Fantasztikus! :) Köszönöm szépen a többiek nevében is! Bevallom magam is próbálkoztam egy könyv formátum előállításával de a winchesterem halála meghiusította ezt. -110 GB után elkedvetlenedik az ember...

Giggsy írta...

Mondjuk azt nem csodálom. Én még szerencsére nem jártam úgy, hogy elszállt mindenem, de ismerős igen, és nagyon szarul érintette a dolog... De legalább a Tesó kódex könyv formátum miatt nem kell aggódnod mostantól ;) :)

McGyver írta...

Isten vagy, alig várom, hogy olvashassam.
Nyomtatott kiadás lesz, vagy az eredetit kell megvenni, ha egyáltalán kapható itthon.
Válaszokat előre is köszi.

u.i.: Elméleti pacsi?

ge.nom írta...

Na igen! Virtuális pacsi jár érte mindenképpen!!! ;)

Greg írta...

Ez Feeerge...most figyelj... tegess!
Király vagy tesó!

Mho írta...

Király... Én nem bírok már annyit aludni. így is naponta 3 szor alszok. :D

Mho írta...

Mond csak az oldalak A/4-esek lesznek vagy kissebbek mert sztem az a/4 a jobb nyomtatás miatt mindenképpen.

vkhir írta...

A pdf megegyezik az eredeti könyv méretével. Szerintem nyomtatási szempontból édesmindegy, mekkora, mert úgyis külön oldalon vannak a törvények, így papír is ugyanannyi kell hozzá. Max nagyobb lesz a margó:) De azt meg meg lehet vágni, ha valakit nagyon zavarna.
Bocs, hogy nem Giggsy válaszol, de holnap lesz a nagy vizsganap, a kiképzés utolsó napja, nincs netközelben. Innen is drukkolok neki, hogy minden rendben menjen:) Giggsy, nagy kalappal!!!:)

Solmyr írta...

hajrá Giggsy
amugy remélem a playbook is fent van valahol, az is nagyon nagy xD

Mho írta...

hát köszi azért a választ. el mondom miért nem mindegy, mert igen tényleg elég hülyén néz ki egy A/5-ös oldal egy A/4-esen, de nagyon tisztelem a munkáját istenkirály. Köszönöm

Solmyr írta...

szerintem ezzel mindenki aki olvassa így van :)

McGyver írta...

nem tudom ti hogy vagytok vele, de én kinyomatom, és beköttetem, hogy úgy nézzen ki mint az eredeti :D

Mho írta...

hasonló miatt érdekelt engem is a dolog, a lényege az hogy ott van az asztalomon angolul mind a 2 könyv és ez nem hiányozhat mellőle.

Giggsy írta...

@McGywer sajnos nem pont úgy fog kinézni, csak az elő, meg hátlapját csináltam meg, a gerincével nem foglalkoztam. De a belseje pont olyan lesz, mint az eredeti. Amúgy a méretezésnél valóban a könyv eredeti dimenzióit használtam, tehát 13*20-as méretűre készítettem, de ha valaki ezt túl kicsinek találja, csak be kell állítani a nyomtatót, hogy felnagyítva nyomtassa ki és úgy már kitölt egy A4-est. Nyugi most már tényleg nem sokára érkezik :)

frustral írta...

szia giggsy!

gondoltál már rá, hogy kiadasd a könyvet magyarul? én a helyedben tutti felkeresném az eredeti kiadót egy liszenszért, aztán beszélni valamelyik itthonival... szerintem lenne rá kereslet!

Giggsy írta...

Hogy őszinte legyek nem hiszem, hogy ez ilyen egyszerű lenne. Hogy kereslet lenne rá az nem is kétséges, de hogy hogyan kellene nekifogni, arról fogalmam sincs. Az biztos, hogy egy itthoni kiadót kellene először megkeresni és az keresné fel a kintit, de nem tudom, hogy lenne-e rá egyáltalán esély, hogy meghallgassanak ilyen témában. Tuti, hogy előbb a jogokat szokták megszerezni és nem hiszem, hogy ezt így jó néven vennék...
De az ötleted kétség kívül jó, csak én így ebben a formában nem mernék belevágni a megvalósításba.

Böbenyő írta...

meg tudnátok mondani nekem, hogy hol lehet ezt a kódexet megkapni? fontos lenne! köszi...:)

Giggsy írta...

Mármint milyen formában hol lehet megkapni? Digitálisan magyarul innen lehet letölteni, illetve angolul meg tudod rendelni a Bookline.hu-ról. Magyarul nyomtatásban sajnos nem jelent meg :(

Bólem írta...

Hali!
Nem akarok pofátlan lenni,mert a munkádat teljes mértékben elismerem,de ahogy előttem is többen említették hogy kinyomtatnák és beköttetnék,nem tudnád a gerincét is megcsinálni és majd elérhetővé tenni?

Giggsy írta...

Majd megpróbálkozom azzal is. Igazából nem terveztem azt is megcsinálni, mert a scannelt verzió amit szereztem elég hanyag munka, de azért majd kísérletezem :)

kojak írta...

hello. nagyon nagy!!:) mikor lesz meg pdf formátumban?

Cékla írta...

szia :) olvastam mások által fordított Tesó Kódexet,de tied tetszett meg legjobban,másfél órája másolgattam wordbe,mire rátaláltam oldaladra,nagyon várom hogy feltedd összeset :) ügyes vagy.gratulálok.pacsi :D

Giggsy írta...

Szia.
Először is köszi a dícséretet, igyekeztem alapos munkát végezni :) Amúgy hányan fordítják még rajtam kívül a Tesó kódex-et? Én csak egy srácról tudok, az összes többi amit találtam eddig a neten, az vagy tőle, vagy tőlem nyúlja, esetleg kombinálja a kettőt...

Amúgy hogy érted, hogy várod, hogy feltegyem az összeset? Fent van az összes... Szépen PDF fromátumba szedve. Ha megnézed, az utolsó Tesó kódex témájú bejegyzésben a letöltő link is benne van.

Cékla írta...

Tudom,utána tűnt fel,hogy fent van egész :D
tesó kódex néven volt fent neten még,de van amelyikhez kb. semmi köze hozzá :D

Hencicus írta...

szia. nagyon-nagy rajongoja vagyok a sorozatnak es a baratom is, kedvence Barney. Szeretnem őt megajándékozni a szülinapjara, ami vészesen közeledik a Tesó kódexel, csak nem sikerül sehogysem letöltenem :-( ! légyszi, ha megkérhetnélek, el tudnád nekem küldeni e-mailben a kódexet az alábbi cimre: hencicus@azet.sk nagyon szepen köszönöm előre is a segitseget. minden jót! sziaaa :-)

Rigergo írta...

Hello Giggsy

Az lenne a nagy kérésem hogy el tudnád-e küldeni a Tesó Kódexet nem védett PDF-fájlban mert amit feltöltöttél az az és nagyon szeretném rátenni a telefonomra de az nem nyitja meg mert védett.

Lécci ha tudsz segíteni akkor erre az e-mail cimre irj rigergo@vipmail.hu

Előre is kösz

Megjegyzés küldése