2009. november 7., szombat

Danubius-Sláger petíció

Páran indítottak egy petíciót a Danubius-Sláger Rádió kettős megmentéséért. Ami az én véleményemet illeti az ORTT döntését velük kapcsolatban az az, hogy valami irtózatosan nagy suskus van az eset háta mögött és valaki hatalmas pénzekkel fizetett le ott valakit, hogy a három legnagyobb kereskedelmi rádió közül kettőt is ilyen csúnyán félreállítsanak. Ha nekiállnának nyomozni, nagyon ronda korrupcióra derülne fény, mert az nem létezik, hogy két sehonnan érkező nulla ismertséggel rendelkező csatorna jobb pályázatot nyújtott volna be, mint azok akik már eleve is bitokolták az adott sávokat. Eleve is miért nem lehetett a két új adónak MÁS SÁVOT ADNI, miért volt szükség, hogy PONT EZT A KÉT sávot kapják meg???

Mindegy, a lényeg, hogy a petíció él, és aki esetleg még nem írta alá, szerintem tegye meg, hátha lesz valami eredménye:

http://www.hallgatokaradioert.com/tiltakozok.php


Share/Bookmark

3 megjegyzés:

pitypang írta...

miért kell minden mögött korrupciót sejteni? Meg ezek sem szimpatikus dolgok: "ha nekiállnánk nyomozni"
na gyerünk csak bátran, úgysem lesz semmi. egyszerűen volt csatorna akik betespedtek azt hitték hogy a frekvencia örök és beajánlottak egy alacsony árat, volt valaki más, aki meg úgy volt vele hogy magasabb árat ajánl, erről szólnak a tenderek és versenykiírások. Egyszerűen a tulaj ott többet akart zsebre tenni és ezáltal az államot megrövidíteni. Ha én a kenyeret nem a kisboltban hanem a T*scoban veszem meg az egyszerűen azért van mert ott olcsóbb, de a történet ott kezd csúnya lenni ha a kisbolt tulaja kiabál rám azért hogy elárultam őt..

Giggsy írta...

Mégis mi a nem szimpatikus abban, hogy "Ha nekiállnának nyomozni"? Szerintem korrupció van a dolog háta mögött, ez a véleményem és pont. Mégis mi a baj azzal, hogy kimondom, igen gyanús az eset, és megérne egy nyomozást?
Amúgy kattints a linkre és légyszíves olvasd el az ott belinkelt cikkeket. Kicsit szélesebben látnád át a dolgot, mint, hogy két csúnya kereskedelmi rádió bácsi lopni akart a zsebedből és megszopták.
Röviden legyen elég annyi, hogy a pályázat két nyertese igen gyanús körülmények között nyert. Az egyik beadványa megannyi formai előírásnak nem felelt meg, például nem tartalmaz nyilatkozatot a pályázó egyéb érdekeltségeiről (a nyilatkozat megtétele ALAPFELTÉTEL volt és UTÓLAG NEM pótolható). Mivel a magyar szabályok szerint nem lehet egy kézben például egy országos tv csatorna egy napilappal, ez így minimum érdekes. A másik cég beadványa esetén a Corvinus Egyetem szakértői abszolút irreálisnak találták a benyújtott pénzügyi tervet. Jelzem ezek SZAKÉRTŐI vélemények, nem olyasmi amit én, vagy a HVG, esetleg az Origo újságírója az ujjából szopott. Az ORTT elnöke nem volt hajlandó leadni a voksát a végső szavazáson, mivel a két későbbi nyertes induló beadványát szabálytalannak találta, viszont az ORTT-be delegált politikusok bent tartották őket. Ezek után merd már azt mondani, hogy nincs valami oltári nagy suskus az eset háta mögött.

Spawn írta...

Én nem szoktam rádiót hallgatni, úgyhogy ez a téma úgymond nem érint engem.
A módszer azonban "érdekes", de nem meglepő, hisz' Magyarországon vagyunk.

Megjegyzés küldése