2009. november 26., csütörtök

A Titkok Könyvtára 3: A Júdás-kehely átka

Eddig már kétszer láthattuk, ahogy az elsőéves medikusból Superman szakorvossá, majd könyvtári alkalmazottá váló Carter doktor, izé... Flynn Carsen megmenti a világot. Ez alkalommal ehhez John McLaine-hez hasonlóan kurvára nincs kedve, de szintén kedvenc zsarunkhoz hasonlóan senki nem kéri a beleegyezését, egyszerűen csak belekeveredik az ügybe és onnan már nincs kiszállás.

169633

Mindenki kedvenc könyvtárosa ezúttal másra sem vágyik, csak hogy kivehessen egy kis szabadságot, mivel a munkája végképp kikészíti és a személyes kapcsolatai rovására megy. Ez persze viszonylagosan ritka egy könyvtárosnál, de mivel tudjuk, hogy az ő esetében a polcrendezés helyett általánosabb az Amazonas őserdejében rosszfiúk elleni harc egy ereklyéért, nem annyira lepődünk meg a dolgon. A szabit megkapja, de pihenés helyett nagyon hamar belekeveredik a vámpírok hatalmáért folyó harcba (végre egy valóban) gyönyörű nővel az oldalán, az Oroszország régi dicsőségének visszaállításáért küzdő rosszfiúk ellen.

A Titkok könyvtára receptje mindig is a humor, szép helyek, legendás kegytárgyak és világuralomra törő gonoszok elleni harc volt. Ez most sincs másképp. A különbség most talán csak annyi, hogy egy picit több szerepet kap a romantika a sztoriban, de persze azért még így sem megy el szerelmesfilm irányba. Az igazán nagy fordulatok elmaradnak, de igazából ez az előző két részben sem volt másképp, mindemellett az azért érezhető, hogy vagy költségvetési okokból, vagy ötlet hiányában, de ez a harmadik rész valahogy soványkábbra sikeredett, mint az előző kettő. Még így is nagyszerű szórakozás, de ha teszem azt ez lenne a széria első része, nem biztos, hogy készülne belőle folytatás. Mindamellett nekem még így is tetszett, de az előző két rész azért jobb volt és remélem, hogy a negyedik is (ha készül, nagyon remélem, hogy fog) az lesz. Ha tartanák az eddigi ütemtervet 2010-ben jönnie kéne egy újnak...

Ami engem illet én szívesen izgulnék végig még egy-két Flynn Carsen kalandot, hisz Indiana Jones, Lara Croft és Ben Gates mellett nem igazán akad valamire való kalandfilmes figura és a közeljövőben egyikük újra feltűnése sem várható sajnos, márpedig a jó kalandfilm jelenleg igencsak hiánykategória.
Share/Bookmark

1 megjegyzés:

Spawn írta...

Bizony a jó kalandfilm eléggé hiánycikk mostanság.
Amúgy ez a rész sem lett rossz. Egynek elment.
Ráadásul nekem (mivel Könyvtár szakon végeztem) félig-meddig szakmai film is volt. :D

Megjegyzés küldése