2009. június 15., hétfő

NBA döntő

Ma hajnalban véget ért az NBA idei döntője, ami a papírforma szerinti Los Angeles Lakers diatalt hozta. Az elmúlt időben bizony jónéhányszor tartott ébren hajnalig a széria, de sajnos ahogy a BL-ben, idén az NBA-ben is elbukta a kedvenc csapatom a döntőt. A nagy különbség az, hogy a United-től tulajdonképp elvárás volt, hogy végigverje az ágat amelyikre került és nem lett volna meglepetés a győzelme, addig az Orlando Magic már a rájátszás harmadik körbe kerülésével hatalmas meglepetést keltett. Azzal még nagyobbat, hogy az alapszakasz győztes Cleveland-et is búcsúztatták, de sajnos a harmadik bravúr, a Lakers legyőzése már nem sikerült nekik, sima 4-1-el elvéreztek ellenük. Illetve nem annyira sima az a 4-1 hiszen az öt meccsből kétszer is sansza volt a győzelemre a Magic-nek a meccs utolsó másodpercében (egyszer Lee hagyott ki két helyzetet az utolsó percben, egy nagyobbat az utolsó előtti támadáskor, és egy kisebbet a legutolsó pillanatban, de ha lett volna még egy, azaz 1 másodperc a meccsből akkor a Magic nyert volna; a másik alkalommal 3 pontos előnynél tíz másodperccel a vége előtt Howard hagyott ki két büntetőt, ami után a Lakers egy triplával egyenlíteni tudott és hosszabbításban aztán nyerni is) Szóval könnyedén lehetne most az állás 3-2 az orlando-i gárda javára, ehelyett 4-1 a Lakers-nek.


Az élet néha igazságtalan, de ezzel együtt is minden dícséretet megérdemel ez a csapat, hisz derekasan küzdöttek és minden előzetes várakozást sikerült felülmúlniuk.


Share/Bookmark

6 megjegyzés:

Spawn írta...

Én a Lakers-nek szurkoltam (nem csak most, hanem gyakorlatilag Michael Jordan visszavonulása óta folyamatosan), így én örültem, hogy nyertek.

Giggsy írta...

Én Jordan visszavonulása óta 3 csapatnak szurkoltam, ezek közül az egyik eleve is a 2-es számú kedvencem volt (Charlotte Hornets) a másik kettő meg a Philadelphia 76ers (Allan Iverson), meg az Orlando Magic(Penny Hardaway) volt. Aztán valahogy a Magic szép lassan előlépdelt az első helyre, úgy hogy a másik kettőt elhagytam. Évekig néztem hogy szenved a csapatom, szóval most olyan elégtétel lett volna őket bajnoknak látni... Mindegy. Azt el kell ismerni, hogy a Lakers jobb volt, de a 4-1 akkor is irreális.

Spawn írta...

Azért az utóbbi időben a Lakers sem sűrűn nyert, és Kobe-t már sokan csesztették, hogy Shaq nélkül nem is fog bajnokságot nyerni. De sikerült. A 4-1 talán tényleg túlzó, de így alakult.

Giggsy írta...

Azért tegyük hozzá, hogy ez a mostani sem rajta múlt elsősorban. A harmadik és negyedik meccsen akkorát betlizett, hogy öröm volt nézni. Ha a többiek nem húzzák ki a szarból, a Lakers nem lenne bajnok. Oké, a bajnokságot a csapatnak kell megnyernie, csak Kobe nem az a tipikus csapatember. Ugye ő volt az aki szétrobbantotta a Lakers előző bajnokcsapatát és nem Shaq. Pont az volt a probléma, hogy magának akarta az egész dicsőséget, ehhez képest most sem elsősorban ő nyerte meg a bajnokságot a csapatnak (LeBron James sokkal jobban játszott a Magic ellen, mint ő, mégsem jutottak tovább) Még azt is kétségbe vonom, hogy a döntő legjobbja címet megérdemelte.

Spawn írta...

No, de korábban éppen az volt a baj a Lakers-szel Shaq távozása után, hogy nem volt más, aki le tudta volna venni a terhet válláról. Vagyis, ha Kobe-nak ment a játék, akkor nyert a Lakers, ha nem akkor nem. Azért Gasol érkezésével, meg Fisher visszahozásával ez némileg megváltozott. Nem is beszélve Odom-ról, Ariza-ról, akik szintén hozzá tudtak tenni a játékot.
Lehet, hogy Kobe nem igazán nagy csapatjátékos, de azért én Shaq-et sem féltem.

Giggsy írta...

Oké, hogy nem volt aki levenné a válláról a terheket, de nem is igazán akarta, hogy legyen. A különbség Shaq meg Kobe között annyi, hogy Shaq hajlandó volt meghajtani a fejét a csapatérdek előtt (lásd bajnoki cím a Heat-tel) Kobe meg azon az áron is a saját feje után ment, hogy mindenkit, de tényleg mindenkit kiutált maga mellől. Pár év, mikor még együtt volt a nagy Shaq-Kobe kettős, Phil Jackson könyörgött Buss-nak, hogy hadd adja el Kobe-t, aztán tudjuk, hogy nem sokkal később mindenkinek távoznia kellett (Shaq, Payton, Phil Jackson) és mi lett belőle? Lakers mélyrepülés. Szóval jó játékos ő, de csodálom, hogy van stadion ahová befér az egója.

Megjegyzés küldése