2009. június 11., csütörtök

Egy korszak vége

Hát úgy néz ki véget ér a Manchester United-nél egy korszak. Egy olyan korszak amelyben a csapat legnagyobb sztárját Cristiano Ronaldo-nak hívták. Bár ez még nem biztos, hisz az érintett még dönthet másképp, de nem valószínű, hogy fog. A portugálért az eszeveszett költekezésbe kezdő Real Madrid 80 millió fontos ajánlatot tett, amit a United vezetősége el is fogadott. Egyrészről jó hogy távozik, mert a csapat megszabadul a folytonos hisztijeitől és a megyek-nem megyek féle másfél éve tartó saga-tól, másrészről viszont rossz, mert a csapatnál nincs egy olyan játékos aki hasonló stílusban, legalább közel azonos teljesítményre képes lenne. Hogy megérte-e az árát? Nem. Egyáltalán nem. Irreális egyetlen játékosért akkora összeget kiadni, amelyből az FIA tervei szerint jövőre két TELJES F1-es csapat költségvetése kiférne. És irreális, mert sem ő, sem Kaká nem lesz képes kiteljesíteni a képességeit. Nem fog annyit erősödni a Real, amennyit gyengül ezzel a United. Én személy szerint arra sem mernék mérget venni, hogy lesz egyáltalán bármilyen eredménye ennek az eszeveszett költekezésnek. A Real-nak látszólag sokkal fontosabb, hogy sztárokkal legyen telepakolva, mint az hogy ésszel építsenek csapatot. Leigazoltak két olyan játékost akik a támadásépítésben jók, épp abban, amivel a Real-nál nincs igazán baj. Sem Kaká, sem Ronaldo nem az a labdaszerző típus, márpedig nem igazán van olyan erős középpálya ami a kettejük együttes játékát elbírná. A dolognak ez a része nem is érdekelne annyira, csak nem tetszik az, hogy egy csapat ennyire undorító, erőszakos módon fitogtatja, hogy ők bárkit képesek megszerezni. Soha nem voltam igazi Barca drukker, ezen a BL döntő csak rontott, de jövőre közel annyira drukkolni fogok a katalánoknak, mint magának a Manchester United-nek.

Ha már United, az egyértelmű, hogy csapaton belül nem lehet megoldani Ronaldo pótlását, ezért szükség lesz egy új sztárjátékosra. Ronaldo távozása talán Tévez maradását is magával hozhatja, hisz az argentín elsősorban azért akart eligazolni, mert nem kapott elég játéklehetőséget a Ronaldo-Rooney-Berbatov támadószekció mögött. Mindemellett is lesz még pénz leigazolni valakit aki képes lehet majd pótolni Ronaldo-t. Már régóta beszélnek Valencia-ról, meg Ribéry-ről, de az sincs kizárva, hogy valaki más érkezik. Az biztos, hogy ez a váltás némi játékrendszerbeli átalakítást is hoz majd magával, hisz Ronaldo a maga stílusában pótolhatatlan. Messi-vel lehetne pótolni ugyan, de az ő leigazolása valószínűleg felemésztené a teljes 80 millió fontot, ráadásul a Barca sztárja nem vágyik el a jelenlegi csapatától. Szóval nagyon kíváncsi leszek arra, hogy ki jön Ronaldo helyett és ki kapja majd meg azt a legendás 7-es számú mezt. Az biztos, hogy egy új korszak következik a United életében, az azonban már nem, hogy ez visszaesést is hoz magával. Én remélem, hogy nem fog.
Share/Bookmark

10 megjegyzés:

Spawn írta...

Sajnálom ugyan, de várható volt, hogy Ronaldo távozik. Abban viszont nem értek egyet, hogy nincs hasonló stílusú játékos a United-nél. Mert szerintem ha Nani megkapja a kellő lehetőséget, megvannak a képességei, hogy olyan jó játékossá válhasson, mint Ronaldo. Tevez remélem marad, de ha távozik, akkor mindenképpen csatárt kell venni (legalább egyet). A legtöbben egyébként Huntelaar, vagy Benzema lehetséges érkezését emlegetik. Ribery-ről annyit, hogy állítólag őt is a Real Madrid akarja...
Abban viszont egyetértek, hogy a Real-ba szerintem is inkább védőjátékosok és védekező középpályások kellenének, mert a támadósorral tényleg nem voltak akkora problémák. (De állítólag eladják Robben-t, Sneijder-t, Huntelaar-t, és Van Nistelrooy-t is)

Giggsy írta...

Nem azt mondtam, hogy hasonló stílusú nincs, hanem hogy hasonló stílusú és közel azonos tudású nincs. Nani alig két évvel fiatalabb mint Ronaldo, de a lemaradása tudásban lényegesen több. Nem azt mondom, hogy nincs benne a fejlődés lehetősége, de olyan jó nem lesz, mint CR7. Nagyon kíváncsi leszek a Real következő szezonjára. Szerintem Ronaldo és Kaká (ha érkezik még Ribéry akkor ő is) egymástól fogják elszívni a levegőt. Nem hiszem hogy igazán lehet profitálni két ilyen játékos egy csapatban szerepeltetéséből. Vagy egyikük sem fog igazán kiemelkedően jól játszani, vagy valamelyikük elnyomja a másikat, mint annó a Figo-Zidane páros esetén történt.
Azt hallottam, hogy a holland légiót kidobják a Real-ból, és ezzel kapcsán én tudom, hogy Huntelaar érkezhet a United-hez, de én Robben-ről is hallottam. Meglátjuk, én nagyon várom, hogy ki jön majd a Ronaldo-ért kapott pénzből.

Spawn írta...

Hát, én is kíváncsi vagyok, hogy ki (vagy kik) jönnek majd. Én Valencia megszerzését valószínűbbnek tartom, mint Ribéry-ét. Ha Tevez marad, akkor szerintem Huntelaar nem jön, mivel ugyanúgy pados lenne, mint Madridban.
Szerintem viszont csapaton belül is meg lehet oldani Ronaldo pótlását. Kapus poszton, és a védelemben nincs probléma, és tulajdonképpen a középpálya ugye tulajdonképpen megmaradt, csak Ronaldo "kiesett a széléről". No, ott van ugyebár Nani, akire kíváncsi vagyok mire lesz képes, ha több lehetőséget kap. Akkor felépül végre Hargreaves is, ami mindenképpen erősítés lesz. De nem szabad elfeledkezni a fiatalokról sem. Ott van például Gibson, aki már idén is bizonyította, hogy lehet rá számítani. Vagy ott van a szerb Tosic, akit a jövő nagy reménységének tartanak (neki még azért fejlődnie kell). Egy reserve meccsen láttam játszani, és produkált szép dolgokat. De ott vannak a fiatal brazilok is (Fabio, Raffael, Possebon). Fabio-t eddig védőként játszatta főleg Ferguson, de állítólag az egész középpályát be tudja játszani. (Ezt egy másik MU drukker mesélte nekem) Valamint Possebon is ha egészséges, akkor bevethető a középpályán. Úgyhogy szerintem akkor sem lesz tragédia, ha esetleg senki nagy nevet nem sikerülne igazolni. De szerintem azért valaki jönni fog.
Plusz, ha Rooney újra csatárt fog játszani és nem középpályást gyakorlatilag, akkor valószínű jóval több gólt fog lőni, mint idén tette. (Ahogy ez válogatott meccseken is látszik.)

Giggsy írta...

Én Valencia-tól annyira nem ájultam el. Persze lehet, hogy a United-ben jobban tetszene a játéka. Ribéry-nek örülnék, az ő játéka mindig felüdülés mindenhol. Igaz, hogy más stílusú mint Ronaldo, de nem biztos, hogy az baj. Nani-ban nem igazán bízok, bár ne legyen igazam vele kapcsolatban. Jól cselez, de azt leszámítva nincs meg benne az az átütő erő, ami Ronaldo-ban igen. Gibson nagyon jól játszott, mikor pályára léphetett, de őt sajnos már átadólistára tette a csapat, szóval valószínű, hogy nem marad. Tosic-ról nem sokat tudok azon kívül, hogy a télen igazolta a csapat egy másik szerb tehetséggel együtt és állítólag kurva jó szabadrúgás lövő. Fabio és Rafael nagyon jók, Rafael ugye idén a sérüléséig alapember volt a csapatban és tényleg nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott. Lehet jól teljesítene a középpályán is... Possebon-t én még nem láttam játszani, szóval róla nem tudnék nyilatkozni.
Csatár igazolásra szerintem nem lesz szükség (már ha sikerül megtartani Tévez-t) hisz a nagy trió mögött ott van Welbeck és Macheda akik megérdemlik a játéklehetőséget. Meglátjuk mi lesz. Állítólag van egy Alexis nevű srác az Udinese-ben és ő is a kiszemeltek közt van. Nem lehet béna a gyerek, mert a Bayern 25 milliós ajánlatot tett rá és az olaszok röhögve visszautasították. Szóval a Manutdfanatics.hu szerint lehet ő lesz a következő 7-es...

Spawn írta...

Ribéry szerintem nem jön, mert őt is a Real-al hozták szóba, és most úgy áll a helyzet, hogy akit a Real akar, őt meg is veszi.
Azt én nem hallottam, hogy Gibson-t átadólistára tették volna, de ettől még természetesen lehet, hogy így van.
Tosic-ot én is csak egy reserve meccsen láttam játszani, azon éppen az ő szabadrúgásgóljával nyertek. (Ráadásul a Bolton Wanderers reserve csapata ellen, ahol a magyar Bogdán Ádám védett)
Possebon jól játszott az előkészületi meccseken, csak súlyos sérülést szenvedett (asszem egy Ligakupa meccsen), így rá már nem számíthatott a csapat a későbbiekben. De jövőre ő is felépül. Erről az Alexis nevű srácról én gyakorlatilag semmit sem tudok, azon kívül, hogy a MU meg akarja venni.

Giggsy írta...

Possebon volt akibe beleszállt az az osztrák ürge? A neve már nem rémlik csak arra emlékszem, hogy a Middlesbrough-ban játszik.
A Real meg elmehet a p.csába már ezzel a mindenkit megveszünk politikával. Szerintem ritka undorító a dolog. Tuti, hogy szereznek ezzel rajongókat, de szerintem olyat még többet aki utálni fogja őket érte.
Meglátjuk majd mi lesz. A legújabb pletyka szerint David Villa is érkezhet, mert a Real nem tud megegyezni a Valencia-val az áron. Én bírom Villa-t szóval örülnék neki, csak az a gáz, hogy nem igazán rá van szüksége a csapatnak.
Csak úgy mellékesen, mekkora poén lenne már, ha Backham visszatérne és ő lenne a következő 7-es :) Ilyesmiről persze szó sincs, csak állítólag jövőre is játszik Európában az amcsi holtszezon idején és most Angliáról beszélnek (konkrétan a Tottenham-ről)
Szerintem egyébként Ashley Young lenne a legjobb Ronaldo pótlék. Fiatalabb mint Ribéry és talán olcsóbban is lehetne megvenni. Más kérdés, hogy a Villa (Aston, nem David:) ) tuti nem szívesen engedné el egy konkurens csapathoz. Esetleg még Aaron Lenon is jó lenne. Ők ketten klasszikus szélsők, ráadásul mindketten óriási tehetségnek számítanak, akik sir Alex kezei alatt tuti még nagyobb játékossá nőhetnék ki magukat.

Spawn írta...

Igen, Possebon-ba szálltak. A Middlesbrough-ban játszó osztrák ürgét egyébként Pogatetz-nek hívják.
A Real-t én nem hibáztatom, ha megtehetik, hogy mindenkit megvesznek, hát tegyék, az ő dolguk. Amúgy, akik csak Ronaldo miatt szurkoltak a MU-nak, azok most értelemszerűen a Real-nak fognak, de ilyen mindig volt, és mindig lesz.
David Villa szerintem sem kellene a MU-ba.
Múltkor pont beszélgettem valakivel Beckham-ről, és arra jutottunk, azazhogy az illető mondtam, hogy a mostani MU-ba már nem férne be. (Persze az még Ronaldo távozása előtt volt). Egyébként Beckham korábban azt nyilatkozta, hogy Angliában ő csak a MU-ban hajlandó játszani. Persze a profi labdarúgásban már sokan mondtak ezt-azt.
Ashley Young-ot és Aaron Lennon-t valahogy én nem tudom elképzelni a MU-ban.

Giggsy írta...

Pogatetz azaz! Tudtam, hogy valami P betűs, de az istennek nem akart beugrani a neve. Az tuti, hogy Ronaldo-val jónéhány szurkoló távozik, de azok menjenek is. Nincs szükség rájuk.
Szerintem Young SOKKAL jobb, mint Valencia, szóval nem lenne rossz igazolás. Én a fiatal Giggs-et látom a játékában, nem is értem hogy nem merült még fel a leigazolása. Lennon-ról meg csak annyit, hogy egy időre kiszorította Becks-et a válogatottból. Jó most kisebb hullámvölgybe került, de a United szerintem tökéletes hely lenne a számára, hogy visszataláljon a helyes útra.

Spawn írta...

Úgy van, a divatszurkolók menjenek csak. Az egyik fórumon valaki írta, hogy nem tudja elképzelni a MU-t Ronaldo nélkül...mondtam neki, hogy bármilyen hihetetlen is, de Ronaldo érkezése előtt is létezett a MU, sőt bajnokságokat, FA Kupákat, Ligakupákat, és BL-t is nyertek.
Amióta az EuroSport2 adja a PL meccseket, a MU meccsein kívül nem nagyon nézek mást, így Ashley Young-ot nem nagyon láttam játszani. (Ahogy Valencia-t sem, őt is csak a többi MU drukker dícséretei miatt tudom, hogy jó játékos)

Giggsy írta...

Bizony, Ronaldo előtt is volt United. Sajnálom, hogy elmegy, de az igazat megvallva az érte kapott lének örülök. Egyrészről ennyi pénzt a világon nincs játékos aki megérne, másrészről meg úgy sem fog olyan jól játszani a Real-ban, mint a United-ben tette. Az érte kapott összegből simán meg lehet venni 2-3 olyan játékost aki közel az ő szintjén van és képes lehet pótolni.
Ashley Young-ról itt egy videó, érdemes néznivaló, tud valamit a gyerek:
http://www.youtube.com/watch?v=0ztlYey41Yo&feature=related

Megjegyzés küldése