2010. március 31., szerda

Formula-1 2010

Lassan közeleg az idő, hogy hosszú évek után végre ismét Forma-1-es játék jelenjen meg PC-re. Utoljára az Electronic Arts négy szezont felölelő játéka volt amivel a PC-s játékosközönséget megajándékozták, azóta csak az rFactor-hoz megjelenő modok formájában lehetett az aktuális szezon autóival körözgetni a pályán. Bár az rFactor a hardcore szimulátor rajongók nagy szerelme, kocajátékosként nehéz magunkat túltenni a menürendszer rettenetesen igénytelen kivitelén a verseny körítésének teljes hiányán, a hangulat hullaház jellegén, és azon az érthetetlen apróságon, hogy egy 2007-ben készült játékban még azt az egyszerű feladatot sem tudták megoldani, hogy a pilóták keze a kormányon legyen (vagyis megoldották, de rosszul, holott ez már a Collin McRae Rally 2-ben is tökéletesen meg lett valósítva). Ha ez még nem lenne elég, az irányítást annyira kormányra tervezték, hogy billentyűzetre, vagy gamepadra szinte lehetetlen rendesen belőni. És a mai játékokat grafikáját megközelítő beállításhoz még a durvánál is durvább vas kell alá (nekem a Dirt 2 max beállításon egyszer sem szaggatott be, az rFactor viszont full grafikán fél mezőnnyel a pályán folyamatosan)

Szóval ezen ínséges idők után a Codemasters sikerrel szerezte meg a licenc-et és úgy tűnik jól sáfárkodnak majd vele. A karrierszimuláció állítólag nem csak a versenyekre tér ki, barangolhatunk majd a padock-ban cseveghetünk a többi pilótával és ehhez hasonló nyalánkságok. Ezekre mondjuk nem tudom mi szükség, de akár jó is kisülhet belőle. Azért remélem kikapcsolható lesz. Lesz arcade és szimulátor játékmód, hogy mindenki igényét kielégítsék. Lesz csilli-villi grafika amit a Dirt 2-ben is kiválóan vizsgázó motor garantál számunkra. Ha már a Dirt 2 szóba került, igaz, hogy ott a Codemasters épp azt mutatta be, hogy mennyire képes elrugaszkodni az eredeti céloktól (rallyjáték helyett Need for Speed a rallypályán) de mivel itt licenc-elt játékról van szó, nincs olyan mozgásterük, ami megengedné nekik, hogy annyira eltévedjenek, mint a Dirt 2-nél.

Én már nagyon várom, hogy milyen lesz, ha csak fele annyira sikerülélvezhetőre, mint (szerintem) minden idők legjobb F1-es játéka a Grand Prix 4 akkor én már örülni fogok.

A megjelenésig sajnos még őszig várnunk kell, addig is kedvcsinálónak néhány kép a játékból:

[gallery link="file" columns="2"]
Share/Bookmark

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése