2009. december 8., kedd

Megfontolandó

A következő anekdotát valakinek az IWIW adatlapján láttam. Nagyon tanulságos és eredeti, szerintem minimum érdemes megfontolni a mondanivalóját.
Egy filozófia professzor az előadását úgy kezdte, hogy fogott egy konzerv-üveget és feltöltötte kb. 5 cm átmérőjű kövekkel. Rákérdezett, hogy ugye tele van az üveg. "Igen" - volt a válasz. Ezután elővett egy dobozt, tele apró kaviccsal, és elkezdte beleszórni a kavicsokat az üvegbe. Miután a kavicsok kitöltötték a kövek közötti üres helyeket, megint megállapították, hogy az üveg tele van. A professzor ezután elővett egy dobozt homokkal és azt kezdte betölteni az üvegbe. Természetesen a homok minden kis rést kitöltött. "És most" - mondta a prof, "vegyék észre, hogy ez az önök élete. "A kövek a fontos dolgok - a családod, a partnered, az egészséged, a gyerekeid - ha minden mást elveszítenél, az életed akkor is teljes maradna. A kavicsok azok a dolgok, amik még számítanak, mint a munkád, a házad, az autód. A homok, az összes többi. Az apróságok. Ha a homokot töltöd be először, nem marad hely a kavicsoknak és a köveknek. Ugyanez történik az életeddel. Ha minden idődet és energiádat az apróságokra fordítod, nem marad hely azoknak a dolgoknak, amik igazán fontosak számodra. Fordíts figyelmet azokra a dolgokra, amelyek alapvetők a boldogságod érdekében. Játssz a gyerekeiddel. Szakíts időt orvosi ellenőrzésre. Vidd el a párodat táncolni. Szórakozni, kikapcsolódni. Mindig lesz időd dolgozni, takarítani, vendégeket hívni, rendet rakni. Először a kövekre figyelj - azokra, amik igazán számítanak. Állítsd be a prioritásokat. A többi csak homok….”

Share/Bookmark

4 megjegyzés:

Ewert írta...

Igen, figyelemre méltó, és mefontolandó gondolat....

Spawn írta...

Megfontolandó...

Vicktorsmith írta...

Ekkor egy hallgató előrejött, felbontott egy doboz sört, beleöntötte a konzervdobozba amit el is nyelt a homok. Tanulság: Akármennyire is tele van az életed, egy sör mindig belefér...

Giggsy írta...

Ez naaagy :D Ez is megfontolandó :)

Megjegyzés küldése