2009. szeptember 9., szerda

Sport sport sport

Hol is kezdjem?  A héten sok érdekes hír volt.

  • A magyar válogatott kifejezetten jó játékot nyújtva szenvedte el a szokásos vereségét a svéd nemzeti csapattól. A mieink az egész meccsen jó teljesítményt nyújtottak, de egy csúnya egyéni hiba vezetéshez juttatta a svédeket, amit aztán elsősorban Dzsudzsák kiválló játékának köszönhetően sikerült kiegyenlíteni, de aztán az utolsó utáni percben, ahogy azt már megszokhattuk jött a szokott meccsvégi védelmi hibából születő gól. Az elmúlt évek során ez már vagy a harmadik olyan eset, hogy jó játékot produkálunk a skandinávok ellen, döntetlen az állás, de valahogy úgy a 85. és 95. perc között mégis kicsúszik a kezeink közül a meccs. Ezúttal a kitámadó magyar védelem mögül induló Ibrahimovics szerezte a győztes góljukat pofátlanul szerencsés körülmények között. A kapuból kirontó Babos ugyan elrúgta a svéd támadó előtt a labdát, de pont rá annak lábára, így a labda bepattant az üresen álló kapuba.

  • A magyar válogatotthoz kapcsolódik a következő hír is: ma este sorsdöntőnek tűnő meccs a portugálok ellen. A luzitán csapat nincs igazán nagy formában, de ennek ellenére is ők a találkozó esélyesei. A mieink a svédek elleni szerencsétlen vereség után remélhetőleg képesek lesznek a bravúrra, ami nélkül valószínű elúsznak a reális továbbjutási esélyek.

  • A futball világában az elmúlt évek talán legnagyobb botránya van kirobbanóban. A nemzetközi szövetség precedens értékű elmarasztaló ítéletet hozott a Chelsea ellen: másfél évre eltiltotta a csapatot az átigazolási piacról, mivel erkölcsileg igen aggályos körülmények között igazoltak le egy fiatal labdarúgót. Ennek bármilyen más esetben nagyon örülnék, de az eset elindított egy lavinát, aminek eredménye könnyedén az lehet, hogy az összes angol nagycsapat megfeledkezhet új játékosok igazolásáról egy időre. A balhé alapvető oka, hogy Angliában már egy 16 éves fiatal is kaphat profi szerződést, míg a kontinens országaiban ez a határ 18 év. Az angol csapatok így könnyedén halásszák el a fiatal tehetségeket, akiket nem köt szerződés nevelőegyesületükhöz. Hogy ez igen etikátlan, az nem is kétséges, de eddig nem volt szabály, ami tiltotta volna. Így elég érdekes eltiltani az érintett csapatokat... Az érintett szenvedő klubok is furcsán viselkednek, hisz meg sem próbálják kijárni a saját szövetségüknél a korhatár lejjebb hozatalát, amivel elejét vehetnék az ilyen eseteknek. Hosszan elhúzódó ügyet sejtek a háttérben, mert az aztán a világ röheje lenne, ha a leggazdagabb és legnívósabb bajnokság csapatait egyik pillanatról a másikra kiradíroznák az átigazolási térképről.

  • Olasz vált olaszt a Ferrarinál, de ezúttal ahelyett, hogy az ember fejében az járna: "Ezt meg miért?!" arra gondolhatunk, hogy: "Miért csak most?!" Giancarlo Fischicella-nak már évek óta a Ferrariban lenne a helye, reméljük képes lesz bizonyítani, hogy hiba volt a maranello-i gárda részéről kallódni hagyni az olasz autósport elmúlt tíz évének egyetlen igazán tehetséges pilótáját.

  • A hétvégén a Manchester United (aki igen erősen érintett a már említett átigazolási balhéban) az idén százszázalékos Tottenham-hez látogat a White Hart Lane-re. A londoni csapat évtizedek óta nem kezdte ilyen jól a szezont, így biztosan megnehezítik a United dolgát.

  • Szintén a hétvégén Forma-1, ami nagyon érdekesnek ígérkezik, hisz az Olasz nagydíj lesz, amin évek óta először indul olasz pilóta az olasz legenda Ferrariban. És ha ez még nem lenne elég, ott van a másik érdekesség, hogy Button magára talál-e, vagy minden idők legnagyobb pofáraesésével képes lesz kicsúszni a kezéből a már ezerszázalékosan megnyert bajnoki cím.


Share/Bookmark

4 megjegyzés:

Spawn írta...

Szerintem a svédek ellen egyáltalán nem játszott jól a magyar válogatott. A vendégeknek annyi helyzetük volt, hogy ha 5:1-re kikapunk, akkor sem lehetett volna egy szavunk sem.
A portugálok ellen viszont már jobban ment a játék, de sajnos egy nagyon gyors gólt kaptunk, és ismét vereség lett a vége.

Az UEFA és a FIFA, most rendesen elővette az angol topcsapatokat. Az Arsenal-t és a Chelsea-t már megbüntették, de most már a MU és a City után is vizsgálódnak, majd meglátjuk, mi lesz a vége.

A hétvégén nagyon nehéz meccs lesz a Tottenham otthonában.

Giggsy írta...

Azért nem mondanám, hogy 5:1 lehetett volna az eredmény. Szerintem végig pariban voltunk a svédekkel. És mikor volt olyan utoljára, hogy hajtott a győzelemért a csapat a 94. percben? Oké, ezért szenvedtünk vereséget, de akkor is becsülendő. Akadt néhány helyzet és ha Juhász nem sérült valószínűleg a svédek is kevésbé tudtak volna kibontakozni, de összességében véve ez egy döntetlen szagú meccs volt, egy szerencsétlen góllal a végén.

Szerintem a fellebbezések után mérséklik majd a büntetéseket. Abszurd dolog nem létező szabályok alapján büntetni valakit. Ha az etikátlanságot büntetni lehetne, az összes politikus és ügyvéd börtönben ülne. Ha sokáig pattognak a szövetségek, polgári per lesz a dologból. Ez nem jó a focinak. Hozzanak rá szabályt, hogy ezt ne lehessen megtenni ezentúl, de az eddigi békát nyeljék le.

Spawn írta...

Nekem úgy rémlik, hogy a svédeknek "egy hangyányit" több helyzetük volt, mint nekünk. No, meg kapunk egy igencsak érdekes 11-est is. Ettől függetlenül igen lehetett volna döntetlen. De ahhoz az kellett volna, hogy 1:1-nél beálljunk 10 emberrel védekezni, és akkor szerintem megvan az 1 pont. De mentünk előre, és kaptunk egy gólt, ez pedig benne van a futballban. (Még ha igencsak mákos gól is volt.)

Giggsy írta...

Több helyzetük volt a svédeknek, de olyan ordító ami miatt azt lehetne mondani, hogy akár 5:1 is, na az azért nem sok akadt.
Én becsülöm a csapatban, hogy nem álltak be védekezni. Nem volt okos lépés, de azt mutatja, hogy a csapat mentalitása végre a nagy válogatottakét tükrözi és már ez is hatalmas haladás. Én tényleg látom a komoly fejlődést.

Megjegyzés küldése