2009. szeptember 27., vasárnap

Heroes 4. évad

A Heroes szezonnyitóján is túl vagyok. Igazából ennél jobb kifejezést nem is tudnék mondani rá, mert nagyon negatív jelzőt nem mondhatok rá, de jót meg nem érdemel meg. A siralmas harmadik évad végén én azt mondtam nekem ennyi, vége, soha többé ebből a szériából, de aztán most a párom rádumált, hogy ezt azért még próbáljuk be.

Igazából az az én nagy bajom, hogy nem lett olyan szar, mint amilyen a harmadik évad volt, de kellőképp jellegtelen volt ahhoz, hogy véleményt lehessen róla formálni. Megint nyolcmillió szálon indul el a sztori, de előre még nem lehet látni, hogy hogyan kapcsolódnak majd össze. Az nyilvánvalónak tűnik, hogy azok akik az eddigi évadokban fontosabb karakterek voltak, azok most is azok lesznek. Egyelőre a nagy bekövetkezendő apokalipszist amellyel minden évad elején riogattak minket nem látjuk, de valószínű, hogy ha lesz, az T-Bag-gel és csapatával függ majd össze. Ha már szóba került Robert Knepper, róla és az embereiről egyelőre nem igazán lehet megállapítani, hogy pozitív avagy negatív karakterek lesznek-e. Egyelőre az utóbbi felé dőlnek, de ismerve a Heroes íróit, lazán kihozhatnak belőlük mást is. Tudom, hogy amúgy T-Bag áthozásával nyilván Prison Break rajongókat akartak idecsábítani, de olyan a sorozat végére már nem sok maradt (erőteljes gonosz vigyor) szóval kizárólag miatta nem hiszem, hogy túl sokan vágnak majd bele, a már amúgy is haldokló Heroes-ba.  Amúgy Knepper ide, Knepper oda, ebben a sorozatban továbbra is egyetlen színész van, aki zseniálisat alakít, az pedig Zachary Quinto, a többiek inkább csak elvannak.

A nagy baj ezzel a szezonnyitóval igazából kettős: egyrészről a történtek alig tesznek ki többet egy epizódra valónál, mégis kettőbe húzták szét őket, másrészről nem tereli igazán új irányba a sorozatot ami megfeneklett egy szinten. A karakterek sem igazán fejlődnek semerre, hisz ugyanazokat a siralmasan idióta hibákat képesek elkövetni, amiket már korábban százszor, és az írók továbbra is egyszerűen képtelenek (vagy jobb szó, hogy nem is akarnak) meghúzni legalább egy leheletvékony vonalat a pozitív és negatív karakterek közt, most épp még csak Tracy-t billentették át egy pillanat alatt a pozitív oldalra, de korábban megtették ezt a szociopata Sylar-rel vagy fordított irányban Suresh-sel, Nathen-nel és ez libikóka azért már több mint unalmas.

Ez a bevezetés egyébként vitatathatatlanul jobb lett, mint a harmadik évad (szinte) bármelyik része, de ekkora színvonal emelkedés a túléléshez kevés lesz. Én a magam részéről egy-két részt még vállalok, de ha csak ennyire lesznek képesek, akkor az nem elég ahhoz, hogy még a szezon (fejezet) zárót is megnézzem.
Share/Bookmark

8 megjegyzés:

Spawn írta...

Hát szerintem a 3. Évad évadnyitójában több volt a WTF. Viszont ezúttal meg nem derült ki gyakorlatilag semmi a sztoriból, így megmaradt a rejtélyesség.
Zachary Quinto tényleg nagyon jó volt szokás szerint, de én örülök "T-Bag" és Ray Park szereplésének is.

ge.nom írta...

Személy szerint, csak Zachary Quinto miatt nézem. Eleinte még szerettem a sorozatot viszont lassan de biztosan ellaposodott az egész. Most már inkább unalmas, sajnos!

Giggsy írta...

Nem igazán emlékszem a 3. évad évadnyitójára, csak azt tudom, hogy az egész évad úgy volt szar, ahogy volt. Ez az évadnyitó úgy nagyjából elment, de nem volt nagy szám.
Az meg, hogy Quinto valami félelmetesen jó színésszé nőtte ki magát, vitathatatlan. Kíváncsi leszek, hogy más szerepekben hogyan állja majd meg a helyét (a Star Trek-ben azért nem lubickolt ennyire) de az tény, hogy itt valami hihetetlenül jól adja a rosszfiút. Én ennyire negatív karakter nem bírtam a Pusztító Simon Phoenix-e óta.

Spawn írta...

Valóban a 3. Évadot eltolták nagyon. Viszont az első egynéhány rész nagyon jó volt ott is.

Zachary Quinto pedig tényleg nagyon jó színész. A tavalyi évadban voltak részek, amiket ő "vitt el a hátán egyedül". Viszont a Heroes-on kívül eddig csak a 24 3. Évadjában, illetve a már említett Star Trek-ben láttam.

Simon Phoenix szerepe, Wesley Snipes egyik legnagyobb alakítása volt. :)

Giggsy írta...

A tavalyi évad első felében egyébkét Sylar-t is majdnem sikerült elcseszniük. Hogy honnan jött ez a belőle jófiú lesz dolog, azt nem tudom, de rettenetesen idétlen volt. Jobb, hogy nem úgy maradt a továbbiakra is.
A 24 harmadik évada alapján én még nem mondtam volna meg, hogy ilyen színésszé nőheti ki magát. A baj csak az, hogy nem egy karakteres színész tűnt el a süllyesztőben a sorozata halálával, márpedig a Heroes-nak én jelen helyzetben nem jósolok már ötödik évadot...

Spawn írta...

Oh, a jósolással vigyázni kell ám! :D A Heroes-nak 4. Évadot sem sokan jósoltak tavaly, és lám-lám mégis lett. ;)

kevice írta...

No, én nem láttam a Heroes aranykorát, mert a második évad végén kapcsolódtam be és inkább a harmadik évadtól váltam állandó nézővé. Lám lám, mire nem képes Kristen Bell :) Aztán Elle karakterének kiírása után maradtam, gondoltam megnézem mi lesz belőle. Sajnos egyre jobban nem nyűgöz le :( Én bízom Zsebesben, hátha tud valami pluszt adni, mert a már sokat emlegetett Syler, mint egyetlen jó karakter kevés lesz.

Spawn írta...

Hát...pedig a Heroes-nak az 1. Évadja volt a legjobb (eddig legalábbis :) ).

Megjegyzés küldése