2009. szeptember 26., szombat

Fringe 2. évad

Hú alig bírom kapkodni a fejem, olyan gyors egymásutánban indulnak a sorozataim. Most épp a Fringe új évadának leírása következik, de visszavan még a House, a Heroes, a Flash Forward, Dollhouse, Született feleségek... Na mindegy, ez csak egyéni szoc. probléma...

Szóval Fringe. Tavaly az első évad szerintem kiérdemelte a legjobb újonc címet, annak ellenére, hogy bevallom őszintén én nem sokat vártam tőle előzetesen, főleg az új X-akták jelző miatt. Hát nem az lett, de még milyen szerencse, hogy nem.

Az előző évad azzal ért véget, hogy Olivia egy másik világban találkozott Bell-el a Massive Dynamic alapítójával és Bishop prof régi nagy barátjával, Peter-ről pedig kiderült, hogy valójában már évek óta halott, legalábbis az eredetije, őt valószínűleg Walter szerezte be egy másik univerzumból. Szóval bonyolult a helyzet. Az új évad nem tudni, hogy mennyivel az előző vége után kezdődik, de nem kizárt, hogy közvetlenül a Dunham-Bell találkozót követően. Olivia autója balesetet szenved, ő pedig kirepül a szélvédőn keresztül az úttestre. Apró érdekesség, hogy a beleset és a szélvédőn való keresztülrepülés között eltelik cirka 2-3 óra ami alatt Olivia nem is volt az autóban. Ez így ebben a formában viszonylag ritka az autóbaleseteknél és ezt az ügyben nyomozó FBI ügynöknő is így gondolja, nyomozna is a témában csak aztán átnyújtják neki a jelentést amit legnagyobb meglepetésére ő maga írt... Közben valami okos kitalálja, hogy az FBI Fringe részlege (az előző évadban nem rémlik, hogy valaha is nevezték volna így) csak viszi a pénzt és különben is minek, úgyhogy nosza be kéne zárni. Közben feltűnik egy érdekes képességekkel rendelkező gyilkos akit valaki Olivia megölésével bízott meg és a feladatának végrehajtását tekintve igen lelkes.

Nagy vonalakban ennyi a szezonnyitó alapsztorija. Igazából nem is érezni, hogy hónapok óta nem láttunk Fringe epizódot, már az első pillanattól kezdve berántja az embert a már megszokott hangulat. Kapunk egy kis ízelítőt, hogy milyen irányba indul majd a sorozat, de egyelőre több a kérdés, mint a válasz. Az új irányt leszámítva viszont nem érezni, hogy egy új évadba léptünk, ez még mindig ugyanaz a magas színvonalú, rejtélyekkel és (ál)tudományos húzásokkal teletűzdelt sorozat, ami tavaly is olyan sok embert magával rántott.

Az első részben (lehet, hogy csak Olivia balesete miatt) az eddigieknél fontosabb szerepet kapott Peter (az sem zárható persze ki, hogy a sok Anna Torv kritizáló miatt közkívánatra őt emelik majd előre főszereplőnek) és feltűnt egy új állandó szereplő, a balesettel kapcsolatban nem hivatalos nyomozásba kezdő FBI ügynöknő, aki egyelőre szimpatikusnak tűnik és a választott színésznő is megfelelően alakítja a karaktert.

A szezonnyitó hozta a megszokott izgalmas rejtélyes légkört és emiatt szerintem idén is érdemes lesz hétről hétre követni az FBI különleges csoportjának nyomozásait.
Share/Bookmark

4 megjegyzés:

ge.nom írta...

Szinte teljesen megegyezik a sorozat ízlésünk! :)

Amúgy: "a jelentést amit írt ő maga írt."

Giggsy írta...

Upsz... Száz évben egyszer fordul elő, hogy nem olvasom el a bejegyzést mielőtt elküldeném, erre mikor megteszem, becsúszik egy ilyen :)

Spawn írta...

Érdekesen indult a 2. Évad is, remélem a folytatás is hasonló lett.

kevice írta...

Nekem is tetszik az új évad, főleg, hogy Peter több szerepet kapott. Az előző évadban nem éreztem, hogy döntő szerepe lett volna a dolgokban azon kívül, hogy mondogatta, hogy "jajj Walter" és hogy "Hölgyeim, Uraim, az apám". Most már legalább érezni, hogy van célja annak, hogy ott van.
Az új csajból még nem sokat láttunk, de nem lesz rossz szerintem.
Viszont szívfájdalmam is van. Én nagyon kedveltem Francis ügynököt és sajnálom, hogy mennie kell. :(
Azt hiszem, most nagy hirtelen egyebet nem tudok elmondani.

Megjegyzés küldése