2009. augusztus 23., vasárnap

Zanzibár - Kecskemét

Ez az a bejegyzés ami már napok óta vár a megírásra. A hét elején megkezdődött a Hírös hét, ami minden évben így augusztus táján kerül megrendezésre. Van ott borvásár, kajakóstolás és minden egyéb aminek élvezetéhez csak az ember pénztárcája szabhat határt. Ellenben van ott olyasmi is, aminél a készpénz teljes hiánya sem jelent akadályt és ebbe a kategóriába tartoznak az esténként megrendezésre kerülő koncertek is. Minden évben igyekeznek neves fellépőket meghívni, főleg a megnyitó és a záró napra. A megnyitón idén az egyik, hanem a kedvenc magyar zenekarom a Zanzibár volt a fellépő. Ez még mondjuk nem nagy szó, mert elég kevés magyar zenét hallgatok, Sub Bass Monster meg nem tekinthető zenekarnak. Mindegy, a lényeg, hogy a Zanzibárt tényleg kedvelem, meg szerencsére a párom is, úgyhogy nem volt kérdés, hogy kimegyünk-e.

Kivételesen sikerült pontosan érkezni, méghozzá olyannyira, hogy még az előző koncert végét is láttuk. Én mondjuk még nem hallottam az Időgépről, de ennek ellenére igen zúzós koncertet produkáltak. A tömeg utánuk kicsit kezdett oszladozni, hogy kellő mennyiségű alkoholt vételezzen a Zanzibár érkezéséig. Mi ezt az alkalmat használtuk ki, hogy a színpad közelébe araszoljuk, ami végül olyan jól sikerült, hogy egészen a második sorig jutottunk. Mivel a párom 155 centi, így ez egyben azt is jelenthette, hogy végre ő is láthatott valamit a koncertből a színpadot megvilágító lámpákon kívül. Igaz, hogy a tízre kiírt koncert háromnegyed tizenegykor kezdődött, de ilyesmin ugyebár nem szoktunk fennakadni.

Voltam már Zanzibár koncerten korábban, de ami azt illeti most is meglepett, hogy mennyire jó hangulatot képesek teremteni pillanatok alatt. Még véget sem ért az első szám, a közönség máris együtt élt a zenekarral. És ez a hangulat kitartott a koncert végéig, még az olyan számok alatt sem lankadt, amelyeket a közönség nem Zanzibár fanatikus része (pl mi ketten) nem ismert. A zenekar énekesnője Terecskei Rita amúgy tényleg egy elképesztő jelenség. Először is hihetetlen, hogy mennyire széles skálán képes énekelni, ha kell könnyedén ad elő érzelmes számokat is, de ha tombolni kell akkor sem marad alul még a legkeményebb rockercsajokkal szemben sem. És mindezek mellett hihetetlenül közvetlen tud lenni a közönséggel, nem érezni egy pillanatig sem, hogy "Mi vagyunk a sztárok, ti meg pórnép örüljetek, hogy egyáltalán láthattok" Szóval a koncerten végig ferge... most figyeljetek... TEGES volt a hangulat, ami egyre csak jobb lett.

A nagy tombolásnak, és a második sorban állásnak persze végül meglett a böjtje. Először is hazafelé autózva alapjáraton nem hallottam a kocsi hangját, pedig kétliteres motor van benne, meg sportkipuffogó. Miután hazaértünk mondogattuk egymásnak a párommal, hogy de jó volt ez koncert, csak ezt a kurva sípolást kapcsolná már ki valaki, mert rohadt idegesítő. Még másnap este is zúgott a fejünk. De akkor is megérte.
Share/Bookmark

2 megjegyzés:

Spawn írta...

Látom, felétek is "banzáj" van akkor :D

Nálunk most Karnevál van Szombathelyen, úgyhogy két három napja csak homályos emlékeim vannak az estékről :D :D (Na jó, azért ennyire nem durva a helyzet)

Giggsy írta...

Banzáj az van, de mi nem vagyunk azok a lerészegedős típusok :) Ellenben sokan nem így gondolkodtak ott a környezetünkben :D

Megjegyzés küldése