2009. augusztus 20., csütörtök

Heti sport


  • A hét végén elrajtolt a Premier League. A Manchester szenvedős játékkal legyűrte a frissen feljutott Birmingham City-t vasárnap, aztán tegnap este egy másik feljutó (a Burnley) ellen már nem boldogult. A szokásos elcseszett szezonkezdet megvan, de azért ez az elmúlt hetekben mutatott tré játék nagyon nem járja. Megint sikerült elpuskázni egy tizenegyest (nem is merem már számolni, hogy ez az elmúlt két-három hétben már hanyadik), oké, a bíró nem adott meg egy másik jogosat, de a mutatott játék még így is igen gyengus volt. Evra, Giggsy, Rooney kb ők voltak azok akik igazán harcoltak is a sikerért, a többieknek mintha kedvük sem lett volna a játékhoz, csak lézengtek a pályán. Berbatov-ot meg úgy ahogy van el kéne felejteni. Nem értik meg egymást Rooney-val, a játéka nem illik a csapatéhoz, szóval ideje lenne túladni rajta, vagy kevesebbet csapatba tenni.

  • A magyar válogatott vereséget szenvedett Romániától, miután az első félidőben elfelejtettek kimenni a pályára. Vagy legalábbis nem látszott annyira, hogy ott vannak. A csapat a második játékrészben egész tetszetősen játszott, de a gólszerzés sajnos nem akart összejönni. Persze ez csak a főpróba, az előadás majd Portugália és Svédország ellen jön. Csak jöjjön be az a közismert színházi babona...

  • A Debrecen győzni tudott Bulgáriában a Szófia ellen, így ha itthon nem kap ki (vagy nem kap egy gólnál többet), akkor szűk 14 év után újra van magyar csapat a BL főtábláján. Azért még ne kiabáljuk el. Ki hitte volna, hogy ilyen még az én életemben bekövetkezhet?

  • A hét végén Forma 1 Európa nagydíj, szerencsére a két Renault-val is a rajtrácson, miután az FIA pénzbírságra mérsékelte az eltiltást. Lehet szépíteni, meg magyarázni az okokat, de a legvalószínűbbnek azt tűnik, hogy az előző ítélet kihírdetése után az FIA illetékesek ránéztek a naptárra és akkor vették csak észre, hogy a futam Spanyolországban lesz, szóval nem biztos, hogy okos döntés pont ilyenkor kitessékelni a francia gyár autóit a versenyből. Valencia-ban a kutya nem ment volna ki a futamra, ha Alonso nincs a pályán, a pénz pedig az F1-ben is nagy úr.

  • A héten immáron sokadszor fogathajtó Európabajnokság Kecskeméten 20 európai ország, plusz az USA részvételével. Oké tudom én, hogy ez nem EB, hanem VB, de mintha a többi kontinens képviselői nem igazán tolonganának itt. A verseny örömére a DÉMÁSZ (a kecskeméti villanytársaság) is bemutatót tartott: "Hogyan sötétítsük el egy világbajnokság megnyitóját áramszünettel" címmel. A kirobbanó sikert nyilván a cég dolgozóinak heveny csuklásrohamba kezdő anyukái érezhették meg a legjobban.

  • Augusztus 20-a van, tehát hagyományosan Vörös Bika Légi Verseny Budapesten a Duna fölött. Aki esetleg arra jár nézze meg, mert nem mindennapi látvány. Bessenyei sajnos idén látszólag nem tartozik az esélyesek közé, de nála soha nem lehet tudni...

  • Atlétika VB  zajlik, de az egyetlen magyar éremesélyes Pars Krisztián csúnyán betlizett, így nem fért fel a dobogóra. Ellenben Kővágó Zoltán sikeresen küzdötte vissza magát a diszkoszvetőelitbe a pár évvel ezelőtti rettenetes motoros balesete után.

  • Az Orlando Magic leigazolta a White Chocolate néven is ismert veterán irányítót Jason Williams-et. Az egykori NBA bajnok a tavalyi szezonban nem lépett pályára, azt megelőzően a Miami Heat-ben segítette csapatát képességeivel és hátráltatta őket közel ugyanolyan mértékben allűrjeivel. Mivel már 34 éves, illene, hogy idén ne a balhésabb énje jöjjön elő, különben csak többet árt a csapatnak, mint használ.


Share/Bookmark

7 megjegyzés:

Spawn írta...

Még csak 2 forduló telt el a PL-ből, úgyhogy nem kell még temetni a csapatot. A büntetőrúgásokat viszont gyakorolni kell. Ja, és arra meg felkészülni, hogy a MU ellen mindenki élete meccsét fogja játszani.
Viszont örülök, hogy te nem írtad le, hogy "bezzeg, ha Ronaldo meg Tevez itt lennének még...", mert az ilyenektől már a hajamat tépem a különböző fórumok olvasása után.
Szerintem Ferguson összerántja majd a csapatot, aztán jobb lesz majd a játék is. A hétvégén a Wigan ellen mindenképpen nyerni kell, mert utána jön az Arsenal, meg megyünk a Tottenham-hez, amik nem lesznek egyszerű meccset.

Giggsy írta...

Nem temetem én a csapatot, írtam is, hogy a szokásos szezonkezdet :) A United ellen mindenki az élete meccsét akarta játszani mindig, most a baj az volt, hogy a United játékosok nem akarták életük meccsét játszani. Az hogy O'Shea kocog és a négy méter hátrányból lefutja az ellenfél csatára, egy egészen kicsit kínos...
Én Ronaldo-val is láttam így játszani a csapatot, nem az ő hiánya a játék oka. Tévez-zel kapcsolatban meg az a helyzet, hogy bár sok szurkoló ellene fordult én nem tudom annyira hibáztatni. Jó teljesítményt nyújtott, erre idehozták a nyakára Berbatov-ot aki alanyi jogon a kezdőtizenegybe került helyette. Ő hiába játszott jól mikor lehetőséget kapott, ha egyszer a következő meccsen ismét a folyton betliző Berbatov volt a kezdőben. Szóval ez egy nagyon rossz csere volt. Szóval Tévez elvesztéséért kár volt. Szerintem ha ígéretet kapott volna, hogy a teljesítményével arányos játéklehetőséget kap, akkor maradt volna.
A hét végén szerintem nem lesznek motivációs problémák, ami engem illet meglepődnék, ha nem egy nagy gólarányú győzelem lenne a Wigan ellen.

Spawn írta...

Tevez szerintem többet játszott volna most, hogy Ronaldo nincs, de a City-nél több pénzt ígértek neki, ezért elment. (Korábban pedig azt mondta, hogy marad, ha ő lehet a MU legjobban kereső játékosa. A vicces az, hogy a MU meg is adta volna neki, amit kér, de ő mégis elment. Ja, és ami még érdekesebb, hogy Tevez igazából sosem volt a MU játékosa, mivel a játékjoga egy menedzsercégé, ami két évre kölcsönadta őt a MU-nak.)
Valóban ez a MU-nál a szokásos szezonkezdet, de MU-utálóknak a különböző fórumokon ezt úgysem lehet megmagyarázni. Érdekes módon a Liverpool-t mindenki bajnokesélyesnek látja még mindig, pedig ők már az első fordulóban kikaptak, (ettől függetlenül persze lehetnek bajnokok) a MU-t viszont már leírják.
Én is remélem, hogy a Wigan ellen már győzelem lesz ismét.

Giggsy írta...

Nem tudom... igazából lehet, hogy furcsán fog hangzani, de nem Ronaldo volt Tévez baja, hanem Berbatov. Hisz Ronaldo-val volt együtt kezdő, de amint érkezett Berbatov rögtön kegyvesztett lett. Csak az okát nem értem, hogy miért. Berbatov nem egy United szintű játékos, ráadásul ha igaz amit a tottenham-es csapattársai mondanak róla, akkor emberileg sem egy nagy szám. Én komolyan meg tudom érteni, hogy ha Tévez úgy érezte, hogy méltatlanul mellőzik, akkor jobbnak látta tovább állni. Én annó ezért hagytam ott a kosárlabdát.

A Liverpool nem egy győztes csapat és szerintem idén sem lesznek bajnokok. Ezt nem a United durkkerség mondatja velem, hanem a realitás. A United elvesztett két játékost, de közülük tavaly csak Ronaldo volt alapember. A szezon végén már Macheda is játszott annyit (méghozzá nem is rosszul) mint Tévez. Ezzel szemben a Liverpool egy csomó alapembert elveszített és minőségi erősítésre nem emlékszem részükről.
Én azt mondom, hogy 99%-ig biztos vagyok benne, hogy vagy a United, vagy a Chelsea lesz a bajnok. Igazából egyik sem erősödött meg a nyáron, a United nem tudom, hogy gyengült-e, majd még meglátjuk, de a Chelsea maradt olyan erős, mint tavaly volt. Persze, hogy Ancelotti képes lesz-e olyan csapatot összerakni, mint amilyen a szezon második felének Chelsea-je volt az kétséges. Ha sikerül, akkor sajnos azt kell mondjam, hogy ők az esélyesebbek. De igazából úgy a 10. forduló környékéig nem érdemes esélyeket latolgatni szerintem, kivéve persze, ha valamelyik csapat már ilyen korán 10-15 pontos hátrányba kerül. De ennek nem sok az esélye, szóval várjuk ki, hogy ki hogyan produkál mikor már rendesen játékba lendülnek.

Giggsy írta...

Na mit mondtam? Nagy gólarányú győzelem :) Így jöjjön be a következő jóslatom is! A ManU lesz a bajnok ismét :)

Spawn írta...

Valóban. Bár azért egyszer kétszer rezgett a léc, de Foster végre úgy védett, ahogy egy United kapusnak kell. Jó meccs volt, de sajna élőben nem tudtam megnézni, mert aznap du. nem volt jó a Net-em.

Giggsy írta...

Igen, az elején akadtak izgalmas részek és Foster végre kitett magáért. De ezzel együtt is azt kell mondjam a támadójáték végre tényleg olyan volt mint amilyennek lennie kell. A védelem bakizott párat, de hát lássuk be, ez azért eléggé B összeállítás. Neville már inkább kiegészítőnek való, Vidic épp csak felépült és Evans sem egészséges...

Megjegyzés küldése