2009. május 30., szombat

Tesó kódex - Eredet

Bár a Tesó kódex története távolról sem olyan egyszerű, vagy elegáns, mint az, hogy Isten átadott néhány kőtáblát a tesóknak, az eredete visszavezethető egészen az emberiség hajnaláig.

A kezdet kezdetén még nem volt Tesó kódex... ami nagy pech volt a világ első tesóinak - Káinnak és Ábelnek. A megfelelő szociális alapelvek hiánya miatt Káin megölte Ábelt, amellyel elkövette a történelem első tesógyilkosságát. Büntetésként Káin arra kárhoztatott, hogy egyedül járja a világot. Hogy miért? Mert szárnysegéd nélkül abszolúte semmi esélye sem volt, hogy csajokkal ismerkedjen.

Századokkal később egy spártai tesó, meg egy trójai tesó összekaptak egy Heléna nevű csaj miatt. Tudom, a Heléna név nem hangzik túl dögösen, de állítólag az arca "annyira gyönyörű volt, hogy ezer hajó is elindult a kedvéért" szóval képzelhetitek, hogy a mellei milyenek lehettek. A két tesó szörnyű háborúba kezdett a csaj miatt - egy háborúba, ami elkerülhető lett volna, ha a tesók tisztában lettek volna a Tesó kódex legalapabb törvényével: Tesók a csajok előtt. Trója egész szépen harcolt, de a spártai haditengerészet nagyon erős volt. Amint a spártai hordák áttörték Trója kapuit, Heléna fogta az arany felét és lelépett vele.

Évszázadokkal később, természetesen Philadelphia-ban (a Tesói szeretet városában) egy kevéssé ismert képviselő, Barnabas Stinson pergamenre vetette a sorokat, amelyeket a Tesó kódex első írásos nyomainak tekinthetünk. Az évek során a tesók módosítottak rajta és hozzáadtak új törvényeket, de Stinson elegáns szavai továbbra is a Tesó kódex dicső kezdetének tekinthetők.

Bár az eredeti dokumentumot két emelet mélyen a föld alatt tárolják egy heremtikusan elzárt golyóálló kamrában, nekem sikerült elég időre hozzájutnom, hogy elkészíthessem róla ezt a replikát.

Tesó kódex
Share/Bookmark

3 megjegyzés:

og_david írta...

ez a kép nagyon zsír lett gratulálok hozzá

boesz írta...

gratula a fordításhoz ésaképhez .D nagyon jól sikerült

Giggsy írta...

Köszi. Igazából nem a képpel volt a meló, hanem a szöveggel, aminek a nagyrésze az amerikai függetlenségi nyilatkozatra épült, szóval keresnem kellett hozzá egy hivatalos fordítást. De sikerült és ha tetszik, az meg külön jó :)

Megjegyzés küldése