2011. augusztus 30., kedd

Back online

Hosszú-hosszú idő után újra jelentkezem egy bejegyzés erejéig. A dolog apropója, hogy végre sikerült tűrhető minőségű ingyenes tárhelyet találni az oldalamnak, ami az előző szolgáltatóm kedvessége miatt az elmúlt két hónapban tetszhalott állapotban volt. Ez azért szuper dolog, mert így sikerült elvesztenem a google keresések közt elért előkelő helyem, meg azt a kevés látogatót akik néhanapján még benéztek a blogomra, hátha írtam valamit. Azért is szuper, mert a nagy tétlenségben elhanyagoltam az adatbázismentéseket, így nagyjából két hónapra való bejegyzés és hozzászólás ment a levesbe. Jó ez mondjuk nem sokat takar, mert igen passzív voltam az elveszett időszakban, de akkor is...

A történet háttere nagyjából annyi, hogy miután a blog két éve foglalt helyet a 000webhost (bleeeeeh) szerverein, a szolgáltató egyik pillanatról a másikra úgy döntött, hogy megszegtem valamilyen szabályt a felhasználási szerződésükben, ezért egyetlen szó, vagy magyarázat nélkül törölték az oldalamat. Persze ilyenkor az ember jogorvoslatért kiállt (nem ügyvédért persze, csak szeretné megvédeni a saját igazát) amire azonban a szolgáltató SEMMILYEN lehetőséget nem nyújt. Nem figyelmeztetnek a törlés előtt, hogy szerintük szabályszegés történt, nem küldenek üzenetet a törlés tényéről, és még csak utólag sem hajlandóak semmiféle tájékoztatást nyújtani a törlés konkrét okáról. És a pofátlanság csúcsa már csak az, hogy e-mail-t nem lehet nekik írni, a szolgáltatónak üzenni csak a beépített üzenetküldőn keresztül lehet, ami viszont nem enged a regisztrált e-mail címről üzenni, mondván, hogy lépjek be a felhasználói fiókomba, csakhogy a csavar az, hogy az oldal törlésével együtt a fiókot is letiltották. A szolgáltató helpdeskje a segítőkészségnek még csak a látszatát sem próbálja fenntartani, bárminemű kérdésre egy előre megírt sablonválaszt küldenek, ami mindennek tekinthető, csak kimerítőnek nem. Ami igazán durva az egészben, hogy a felhasználási feltételeket háromszor is átolvastam és így biztosan kijelenthetem, hogy EGYETLEN pontban sem sértettem meg. Sehol egyetlen picinyke apróbetűs pont, széljegyzet vagy bármi amit az oldalammal ne tartottam volna be.

Szóval bár az ingyenessége hívogatónak tűnhet, én mindenkit óva intenék a 000webhost használatától. Sokat szenvedtem vele az elmúlt években (állandóan szakadozó FTP kapcsolat, fájl darabszám korlátozás, rettenetesen működő MySQL kezelés) de elnéztem ezeket, mert a szolgáltatás ingyenes volt és a hibák az oldal betöltését nem akadályozták, de ezzel a magyarázat nélküli törléssel túlmentek minden határon.
Share/Bookmark

3 megjegyzés:

kevice írta...

No, örülök, hogy újra visszatértél. Ezzel a nyomi 000webosttal én is jártam így, úgyhogy most már én sem tartozom a felhasználóik közé. Melyik szolgáltatónál kötöttél ki végül?

Giggsy írta...

Most épp a Host-ed.net-en van a blog, de ha találok jobbat, biztos költözöm majd. Van pár dolog ami nem működik rajta, de a célnak most megfelel. Amúgy neked mi volt a sztorid a 000webhosttal?

kevice írta...

Kaptam tőlük egy levelet, hogy spameket küldtem szét, ezért leállították az oldalt. Mondtam nekik, hogy én nem küldtem semmi ilyet, nem tudok semmi ilyesmiről. Akkor ott idézgették a szabályzatot nekem, meg hogy én márpedig küldözgettem. Végül addig húzódott a dolog, hogy bár visszakaptam az accountot, de az eltelt idő miatt az oldalt törölték (mert asszem egy hónap után törlik, ha nem oldódik fel a blokkolás). Úgyhogy gyorsan ami még ott volt, elhoztam, aztán kész. Én most itt vagyok: byethost.com. Több oldalt is fel lehet tenni egy felhasználónév alá, több adatbázisod is lehet, egyszóval nekem eddig teljesen megfelel. Lekopogom gyorsan :)

Megjegyzés küldése