2009. október 31., szombat

Tesó kódex 124. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó homályt dob, három ütőhibát vét softball-ban, vagy nullát gurít Tekézés közben, köteles kreálni valamilyen kifogást.


Share/Bookmark

2009. október 30., péntek

Sorozatok az első pár rész után

5 megjegyzés
Miután már jó pár rész lement minden általam nézett sorozatból, gondoltam nem ártana gyorsan számot vetni minddel.

Dr. House: nagyszerű! Csodás! Csak így tovább. Végre visszaállt a régi status quo, legalábbis nagyjából. Végre újra a régi team dolgozik az ügyeken, és ennél jobb húzást nem is tehettek volna a készítők. Engem ugyan Tizenhárom már nem irritált az előző évad közepétől, de ennek ellenére a fenének se hiányzott, mikor újra House-Forman-Chase-Cameron a diagnosztikai osztály. Taub sem volt rossz karakter, de egy perre sem hiányzik, az ő távolléte még annyira sem tűnik fel, mint Tizenháromé. Sajnos azt lehetett olvasni, hogy valakit kiírnak a sorozatból. Nevet is társítottak hozzá, és bizony nem a két fent említett színész egyike volt az.  Én nagyon sajnálnám, mert legyünk őszinték ez a mostani az igazán igazi House...

Supernatural: frenetikus évadkezdés után, ugyanolyan folytatás. Gyakorlatilag már csak a főszállal törődnek hőseink, amolyan mellékküldetések nincsenek is, de ezt már megszokhattuk az előző évadban. Ahogy durvul a tét és keverik bele a történetbe a keresztény mitológiát, persze csak azt a részét, ami illeszkedik is ide, a Supernatural napjaink talán legjobb sorozatává növi ki magát.

How I Met YourMother: az első részt nagyon lehúztam. A színvonal azóta emelkedett, de azért elég hullámzó. Az előző évadokét azért még nem igazán éri el, de ezzel együtt is lassacskán visszarázódik a régi kerékvágásba. Azért egy-két erőltetett poén így is becsúszott, és az újdonsült gerlepárral sem nagyon tudnak mit kezdeni, de azért mostanra már lényegesen pozitívabban tekintek a szériára, mint pár hete.

The Big Bang Theory: ez is kényszerít rá, hogy csak jót írjak róla. Nagyon jó az új évad is. Persze apróbb átalakuláson ment át a sorozat szerkezete, kicsit ritkábban gyűlnek össze a srácok, hogy szórakozhassunk az agymenésükön, de mindemellett is van elegendő humorforrás, nem kell elszenvednünk két percet sem nevetés nélkül, márpedig egy sitcomnak nagyon más ismérvnek nem is kell megfelelnie.

Fringe: a Fringe igazából semmit nem változott az elmúlt évadhoz képest. A történet persze halad tovább, feltűntek a korábbinál gonoszabb és veszélyesebb ellenfelek, de a színvonalon ez nem látszik meg. És ez bizony dicséret, mert ami a Fringe-et illeti, ennél nagyon magasabbra nem lehetett volna emelni a színvonalat.

Dollhouse: igazából erről sem nagyon tudok többet mondani, mint a Fringe-ről. Minden maradt a régiben. Legalábbis nagyjából. Egyelőre kellőképp változatos eseteket tudnak elénk tárni ahhoz, hogy ne igazán gondolkodjunk a sorozat cancel-álásán. Ez persze idővel változhat, de szerencsére annyit már biztosan tudunk, hogy érdemes nézni a szériát, mert a második évad vége előtt nem lövi le a Fox, sőt még azt is hagyják, hogy kapjon a széria egy kerek lezárást, ha nem lesz harmadik szezon és ez bizony rájuk nem jellemző.

Heroes: az írás óta egyetlen részt sem láttam belőle, ennyit Claire maciék történetének érdekességéről. Nem mondom, hogy nem fogok bepróbálni egy-két részt még, de annyira hátraesett a listámon a Heroes, hogy arra nincs kifejezés. Kár érte, annó szépen indult ez...
Share/Bookmark

2009. október 29., csütörtök

Simon's cat ismét

0 megjegyzés
Már korábban is tettem ki Simon's cat videót, most nemrég megjelent az új, márpedig ezt meg kell osztanom mindenkivel.


Share/Bookmark

Tesó kódex 123. törvény

0 megjegyzés

Két tesó mindig megtartja egymástól az egyméteres távolságot, miközben azonos parketten táncolnak, még akkor is ha a késharcot adják elő a "Beat It"-ből, amit gondolom két tesó amúgy sem tenne, vagy legalábbis nem túl sűrűn.


Share/Bookmark

2009. október 28., szerda

Tesó kódex 122. törvény

2 megjegyzés

Egy tesó mindig pörög. Mindig.


Ha problémáid vannak a felpörgéssel, vagy fel szeretnél pörgetni egy tesót, akkor bármikor összeállíthatsz magadnak egy felpörgető mixet.

KLASSZIKUS FELPÖRGETŐ SZÁMOK


"You Give Love a Bad Name" - Bon Jovi


"I Wanna Rock" - Twisted Sister


"The Humpty Dance" - Digital Underground


"Don't Stop Believin'" - Journey


"You're the Best Around" - Joe Esposito


"Lick It Up" - KISS


"Paradise City" - Guns 'n' Roses


"Tom Sawyer" - Rush


"The Transformers Theme" - Vince DiCola with Optimus Prime


"Dancing with Myself" - Billy Idol


"Rock You Like a Hurricane" - Scorpions


"Come Sail Away" - Styx


"Free Bird" (csak a második fele) - Lynyrd Skynyrd


"Panama" - Van Halen


"Jessie's Girl" - Rick Springfield


"Talk Dirty to Me" - Poison


"Thunderstruck" - AC/DC


"High Enough" - Damn Yankees


"Hip Hop Hooray" - Naughty By Nature


"Dr. Feelgood" - Mötley Crüe


"Round and Round" - Ratt


Share/Bookmark

2009. október 27., kedd

Tesó kódex 121. törvény

0 megjegyzés

Még ha soha nem is sízett korábban, egy tesó nem égeti magát a kezdő pályával.


FOLYOMÁNYA: Ha a tesó próbálkozás katasztrófába torkollik, mindig hibáztathatja a kötéseket, vagy a körülményeket.
Share/Bookmark

Tesó kódex 120. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó mindig vezetéknevén szólít egy másik tesót.


KIVÉTEL: Ha a tesó vezetékneve rasszista jelző is egyben.
Share/Bookmark

Kiképzés

6 megjegyzés
Most mikor ezeket a sorokat olvassátok én már nem vagyok köztetek. Eltávoztam az internet közeléből egy messzi távoli helyre. Egy olyan helyre, ahol ha az ember nem hajtja ki a belét, akkor kihajtják neki helyette. Egy olyan helyre, ahonnan ugyan fel lehetne lépni a hálózatra, de valószínűleg csak éjjel takarodó után és az őrök lelőnének érte betörés miatt. Röviden összefoglalva megyek katonai kiképzésre, hogy ténylegesen meg is tanuljam azt, amit amúgy őrmesterként már amúgy is illene tudnom. Ez azzal is jár majd természetesen, hogy nem leszek net mellett, de az még nem jelenti azt, hogy engedek innen elszokni akár csak egyetlen állandó látogatót :D Jó előre megírtam egy csomó bejegyzést, amik majd időzítve fognak megjelenni a blogon. Igen, tesó kódex bejegyzések is vannak közte, már majdnem az összes törvény kész, de az még nem jelenti azt, hogy egyben ki is rakom őket. Mindenki szépen várja ki a sorát, hogy megtudja Barney következő igazságát a tesó léttel kapcsolatban.

Ha esetleg valaki kérdez majd valamit, akkor várnia kell majd hétvégéig, mert akkor leszek csak net mellett.

Megbeszéltem a párommal, így ha valaki nagyon türelmetlen lesz, akkor ő válaszol helyettem, de azért inkább nem szeretném kijátszani ezt a kártyát. Remélem kedveltek már annyira (ha meg nem, akkor is) hogy sok szerencsét kívánjatok nekem az elkövetkező hat hétre.
Share/Bookmark

2009. október 26., hétfő

Tesó kódex 119. törvény

0 megjegyzés

Ha három tesó osztozik egy autó hátsó ülésén, elfogadhatatlan, hogy bármelyik tesó valamelyik tesója köré fonja a karját helyspórolás céljából. Ehhez hasonlóan szintén elfogadhatatlan, hogy két tesó utazzon egy motoron, kivéve, ha a nevezett motor oldalkocsival van ellátva... ez az ún. tesóldalkocsis motor.tesokarol


Share/Bookmark

Tesó kódex 118. törvény

0 megjegyzés

Tesói társaságában egy tesó nem vegetáriánus.


Share/Bookmark

2009. október 25., vasárnap

Albérlet

4 megjegyzés
Nem igazán szokásom a lelki bánatomat kibeszélni itt a blogon, de most mégis az fog következni. Akit zavar, lehet továbblapozni.

Az alaptörténet annyi, hogy én egy éve leköltöztem a páromhoz Kecskemétre, és anyám hasonlóan tett, ő Jászfényszarura tette át a székhelyét Pestről. Fent egy kétszintes családi házban laktunk, ami a sajátunk. Gondolkodtunk az eladásán, mivel úgy sincs visszaút, de egy kisebb jogi huza-vona miatt erre egyelőre nincs módunk. Hogy ne álljon kihasználatlanul a nagymamám halálát követően üresen maradt alsó szint, kiadtuk albérlkőknek. Két nő vette ki, akikkel eleinte nem volt semmi gond, de az évvégi rezsielszámolásnál át akartak minket verni, aztán leléptek fizetés nélkül, plusz magukkal vittek egy alkatrészt a gázcirkóból, amit állítólag ők javíttattak meg. Ebben csak az volt az érdekes, hogy nekünk csak a javítás elvégzése után szóltak és számlát nem tudtak mutatni róla...

Mivel az áram- gáz és egyéb szolgáltatók nagy ívből leszarják azt, hogy ki nem fizette ki a számlákat, így villámgyorsan pénzre volt szükségünk, hogy megmaradjon a közmű a házban. A pénzt ismét albérlő odavételéből kívántuk előteremteni és itt nagyon melléhúztunk. Én már az előzőeknél is így éreztem, de ők kismiskák sem voltak az új albérlőkhöz képest. Eleinte nem volt különösebben nagy gáz, leszámítva, hogy néhány napot mindig késtek a bérleti díjjal, meg volt, hogy egy-másfél hetet is  rezsivel. Már ez sem tetszett, de a jelen pénzügyi helyzetben az ilyesmit azért megérti az ember. Az igazán nagy gáz akkor kezdődött, mikor az albérlő úr kezdte túlságosan otthon érezni magát. Először még csak pár aranyeső bokrot vágott ki a kertből a megkérdezésünk nélkül. Ezért kapott egy kisebb lecseszést, én már itt kirúgtam volna, anyám még a várakozás mellett döntött. Pár hónapig ezután csönd volt, viszont legközelebb arra mentünk fel, hogy a ház elől a pasi önhatalmúlag kivágatott két gyönyörű hatalmas cseresznyefát, a kertben található két tízméteres ezüstfenyőt pedig három méteres magasságig felnyíratta, mert neki zavarta a kilátást. Ez már több volt a soknál, meg lett neki mondva, hogy mostantól tipli el a házból, megkapja a felmondólevelet postán, onnantól egy hónapja van a távozásra. A levelet persze nem vette át, így később szóban tanúk előtt is fel lett neki mondva. Az augusztust még ott tölthették, de csak és kizárólag azt. Addigra már a kéthavi kauciót úgy ahogy van lelakták a milliónyi dolog hazavágásával a telken, így még a gázátalány és a tényleges gázóra állás közötti különbözetet is ki kellett fizetniük. Erre azonban már soha nem került sor. Anyámék felmentek Pestre szeptember elején, hogy na akkor most aztán tipli el a lakásból, de igen furcsa fogadtatásban volt részük. Először is a gázóra lényegesen kevesebbet mutatott, mint egy hónapja, olyan meg nincs, hogy a Főgáz hozzánk visszafelé járó gázórát szereltetett be. Az albérlő persze mindent tagadott, így anyámék felmentek a nagybátyámékhoz segítségért az albérlő kirakásához. A nagybátyámék nem voltak otthon, viszont mire visszatértek a lakáshoz, négy kétajtós szekrény méretű figura várta őket a kapuban, akik NEM ENGEDTÉK BE ŐKET A TELEKRE!!! Rendőrség kihív, épp csak az az egy gond volt, hogy a kiérkező rendőr jó ismerőse volt az albérlőnek, így a végén még anyámat igazoltatta a zsaru, miután az albérlő azt állította, hogy anyámat körözik. Ebben annyi igazság volt, hogy kapott értesítést még évekkel korábban egy be nem fizetett gyorshajtásról, amit azóta rendezett. Viszont az albérlő erről csak úgy tudhatott, ha behatolt az általa nem is bérelt felső lakrészbe! Mivel a zsaru tehetetlen volt távozott, így anyáméknak szinte menekülniük kellett a saját utcánkból az elbérlők és kéttonás barátaik elől. Megtették a feljelentést az Árpád-híd melletti rendőrszékházban, valamint értesítették a gázműveket, hogy az albérlő valahogyan visszapörgette a gázórát.

Próbáltunk mindenben a hivatalos úton eljárni, de az bizony lófasz, hogy Magyarország jogállam. Közben utánajártunk és megtudtuk, hogy ha mi megyünk oda kigyúrt baromarcokkal kipakolni az úriembert és kedves pereputtyát, akkor még minket vesznek őrizetbe önbíráskodásért! Milyen ország az, hogy a nem fizető és egyértelműen rosszhiszemű albérlőt az ember nem dobhatja ki az utcára? A hivatalos út közben zajlott és ezalatt olyan jelentéseket kaptunk a fenti szomszédainktól, hogy a fenti lakásban is minden este ég a villany, három-négy autó is folyamatosan a ház előtt, illetve a kertben parkol és egy figura rendszeresen jön-megy egy pitbullal a ház előtt az utcán. Közben anyám kézhez kapott egy levelet a rendőrségtől, mely szerint az albérlő azzal vádolt meg minket, hogy fel akartuk robbantatni a kocsiját mikor a kislánya is benne volt!

Ezzel el is érkeztünk ehhez a héthez. Hét közepén az egyik fenti ismerősünk jelezte, hogy az albérlő eltakarodott a lakásból. Egyrészről örültünk, másrészről gyanús volt a dolog. És meg is volt rá az okunk. Anyámék tegnap este felmentek szemrevételezni a lakást és elképesztő látvány fogadta őket. Az alsó lakást kompletten kipakolták, még a WC csészét is elvitték. Na nem az volt a legnagyobb érték, mert vitték vele együtt a gázcirkót is, az ottmaradt gázcsöveket pedig szétverték. A falakról a tapétákat leszaggatták, a csempét szétverték, a bútorokat az alsó lakásból a virágokkal együtt ellopták. A felső lakásból épp csak a hűtőszekrényt és a mosógépet vitték el, na meg a VILLANYÓRÁT, a bútorokat meghagyták, épp csak kihajigálva az udvarra úgy, hogy ripityára tört mind. Mindent megtettek, hogy a lehető legnagyobb kárt okozzák és a lakás kiadhatatlan legyen még jó hosszú időre. Pontos összeget ugyan nem tudok mondani, de ha csak a cirkót, villanyórát, hűtőt, mosógépet és a nyakunkon maradt horribilisen nagy gázszámlát (a lakást állandóan 24-25 fokig fűtötték, még tavasszal is folyamatosan ment a fűtés, mint kiderült) veszem, már az több mint félmillió és akkor még nem számoltam bele a lakásban okozott károkat, meg az ellopott és tönkretett amúgy nem túl nagy értékű bútorokat. A rendőrök helyszíneltek és félhivatalosan csak annyit voltak hajlandók mondani, hogy nem ismeretlen számukra az úriember... És még mielőtt valaki a Magyar Gárdáért kiáltana, nem cigányról van szó...

Az igazán nagy gáz az, hogy ha a saját lakásunkba be nem engedéssel talán meg is lehet majd fogni ezt a mocskot, azt erősen kétlem, hogy valaha bizonyítani tudjuk, hogy ezt a rombolást valaha is rá lehet majd bizonyítani. Biztosításunk nem volt, így úgy ahogy van nyelhetjük be az egész kárt és ha valami csoda folytán el is ítélik ezt a tetvet, kétlem, hogy be lehetne rajta hajtani a dolgot.

Sajnos a történetnek csak annyi a tanulsága, hogy nagyon vigyázni kell azzal, hogy kinek adja ki az ember az ingatlanát. Ha megtörtént a baj, akkor a törvény töketlen barom módjára képtelen segíteni. Az albérlőt kitenni képtelenség, a rendes jogi utat bejárva akár négy hónapba is beletelhet a dolog, de kettőnél semmikép sem kevesebbe, addig pedig élheti világát. Később ha a bíróság meg is állapítja, hogy törlesztenie kell az elmaradt lakbért, azt is csak nevetségesen alacsony havi részletekkel kell tennie. Itt persze ennél lényegesen komolyabbról van szó, de erősen kétséges, hogy valaha is sikerül rábizonyítani, hogy ő volt a tettes. Márpedig ha nem sikerül, akkor a millióhoz közeli kárt nekünk kell majd lenyelnünk. Hát ilyen országban élünk mi...
Share/Bookmark

2009. október 24., szombat

Tesó kódex 117. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó soha nem mond le önszántából a távirányítóról. Ha egy másik tesó át szeretne kapcsolni, szóban kérheti, vagy megteheti a hiábavaló utat, feláll és saját maga kapcsolja át manuálisan a TV-t.


FOLYOMÁNYA: Maximálisan elvárt egy tesótól, hogy mindent megtegyen a távirányító birtoklásáért, beleértve a kísérletet, hogy bélgázok légtérbe juttatásával megpróbálja kifüstölni a tesóit a szobából.
Share/Bookmark

2009. október 23., péntek

Tesó kódex 116. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó nem öl meg egy másik tesót, vagy a tesó esélyeit, hogy megdöntsön egy csajt.


Minden tesónak joga van az életre és a csajok üldözésére. Ezen istenadta jogok közül bármelyiknek megsértése förtelmes bűncselekmény, amelynek következménye akár a legszigorúbb büntetés is lehet amit csak a Tesó kódex ismer: az elkövető elveszti az örökös első ülésen ülés jogát.

Share/Bookmark

2009. október 22., csütörtök

Sporthírek ma

0 megjegyzés

  • A Manchester United nagy harcban 2:1-re verte a Bolton-t. A lőtt gólokat tekintve a Bolton nyerte a találkozót 2:1-re, hisz Knight és Taylor góljára csak Valencia tudott válaszolni, a vendégek szempontjából apró szépséghiba, hogy Knight a saját kapuját vette be. Van der Sar az idei szezonban először védhette a United kapuját, miután a bajnokság rajtja előtt lesérült.  Rajta kívül volt még egy visszatérő, Owen az előzetes hírekkel ellentétben már játékra képes állapotban volt, így ő pótolhatta a sérülés miatt távol lévő Wayne Rooney-t. Az angol válogatott első számú csatára a hétközi CSZKA Moszkva elleni találkozón sem lépett pályára. A győzelemmel a United átvette a vezetést a tabellán, mivel a Chelsea elszenvedte idei második vereségét is, ezúttal az Aston Villa picsázta el őket. A négy nagy közül a Liverpool is vereséget szenvedett,velük az a furcsaság esett meg, hogy egy strandlabda lőtte nekik a gólt. A hétközi BL meccset is hozta a United, a Ronaldo pótlására érkező Valencia góljával 1:0-ra nyertek Moszkvában.

  • A DVSC szoros meccset játszott a Fiorentina-val, megszerezték első BL góljaikat is, de sajnos a végeredmény még így is vereség. A támadószekció már a második percben vezetéshez juttatta a debrecenieket, de sajnos két ordas védelmi hibából már a tizedik perc előtt az olaszok vezettek 2:1-re. Sajnos a Loki hátvédei a továbbiakban sem voltak a helyzet magaslatán. Amíg a DVSC támadásai egyszerűen csak életerősek voltak, addig a Fiorentina, ha a magyar kapu közelébe került, az gólt, vagy legalábbis kínosan nagy gólszerzési lehetőségeket eredményeztek. Sajnos a védők töketlenkedése nagyon hamar meghozta az olaszok harmadik gólját is, amire Rudolf a 27 . percben a BL eddigi talán legszebb találatával válaszolt. Sajnos az öröm nem tartott sokáig, mert egy újabb ronda csoportos hibát követően a firenzeiek visszaállították a kétgólos különbséget. Sajnos az volt az ember érzése, hogy a Fiorentina akkor lő gólt, amikor csak akar. A DVSC igen veszélyesen támadt és váratlan húzásokkal képesek voltak meglepnio a vendégeket, de egyszerűen látszott, hogy az olaszoknak sajnos nincs aggódni valójuk, mert egy lőtt magyar gólra lazán válaszolnak kettővel. Amúgy a kapott gólokhoz széljegyként odaírnám, hogy bár elsősorban a védelem hibája volt mind a négy, én úgy éreztem, hogy a Loki kapusa kettőt is megfoghatott volna. Két olyan lövés is volt, amit bravúrral védeni lehetett volna. Mondom igazán hibának nem mondanám részéről, hogy nem fogta ki őket, de akkor is az a véleményem, hogy mondjuk ha a két csapatból csak a kapusok helyet cseréltek volna egymással, akkor nem ez az eredmény. A második félidőben a DVSC játszott veszélyesebben, az olaszok zsebükben érezték a meccset, ami végül majdnem, de sajnos csak majdnem a 3 pontjukba került. A 80. perc környékén Coulibaly ugrott ki egy labdával a védők mögül, de sajnos Frey-be vágta a ziccert, de 8 perccel később már nem hibázott és megszerezte a magyar bajnok harmadik gólját. Bár a Loki derekasan hajtott a hátralévő időben és beszorították a vendégeket a kapujuk elé, az egyenlítő gólt nem sikerült begyötörni. Nagyon jó meccs volt, tényleg óriási kár a védelmi hibákért, mert amilyen fantasztikusan a debreceniek támadószekciója működött, azok nélkül ebből akár szimpla pontszerzésnél több is lehetett volna...

  • A hétvégi F1-es Brazil nagydíj végre olyan izgalmakat hozott, amit az ember elvár egy futamtól. A versenyt Mark Webber nyerte a kivonuló BMW-vel versenyző Robert Kubica és a 18! helyről rajtoló Lewis Hamilton előtt. Jenson végre olyan teljesítményt nyújtott, ami a VB első számú esélyesétől elvárható, tényleg csak az a baj, hogy hónapok óta nem bizonyította érdemességét a VB címre. Mindezzel együtt is, ma az ötödik helyen futott be, ami elég volt neki ahhoz, hogy bebiztosítsa a világbajnoki címét. Így mostantól már nem feltételes mód: Jenson Button 2009 Forma-1-es világbajnoka. A futam elején hatalmas csetepaték voltak, amik több büntetést is hoztak, de én a Webber-Raikkonen féle incidenst emelném ki, amelynek végül semmilyen következménye nem lett, holott az ausztrál immár sokadszor meglehetősen csúnyán húzta rá az épp őt előzni próbáló ellenfelére a kormányt. Az elmúlt években nem ez volt az első ilyen megmozdulása, épp ideje lenne valahogy szankcionálni. Raikkonen aztán a bokszban bekapcsolta az utánégetőt is, hogy minél gyorsabban a mezőny után eredhessen. Történt ugyanis, hogy Kovalainen aki szintén balhéba keveredett az első körben kirántotta a tankolócsövet ahogy elindult és szépen fellocsolta benzinnel az aszfaltot közvetlenül honfitársa előtt, akinek aztán az autója szépen be is gyújtotta azt. Az egész csak egy pillanatig tartott, de nézni is rossz volt, ahogy a Ferrari lángra kap. A futam nagy felfedezettje a Toyota-ban Glock helyére beugró Kobayashi, aki bár néha túl agresszív volt (egy Webber-éhez hasonló húzása neki is akadt) de összességében bizonyította, hogy az, hogy valaki japán és F1-es autót vezet, még nem jelenti automatikusan azt, hogy egy lajhár tempójú kamikaze is egyben.

  • Úgy néz ki, hogy Talmácsi távozni lesz kénytelen a Moto GP-ből. Bár ellentétes információk jelentek meg, egyelőre úgy fest, hogy a Scot Honda nem tart igényt tovább a szolgálataira. Igazából ha abszolút hozzá nem értőként csak az eredményeit nézném idén, akkor nem csodálkoznék a dolgon, de ismerve, hogy a Scot Honda jelenleg a mezőny messze leggyengébb technikájával rendelkezik, Talmácsi pedig egy éve még a 125-ösök között versenyzett és zéró tesztlehetőséggel pattant egy ilyen motor nyergébe, akkor nem értem az elégedetlenkedés okát. Talma világbajnok volt a 125-ösök között és bár valószínű erre a bravúrra itt már nem lehet képes, annyira jó nincs, de képességeit tekintve egy normális motorral igenis van keresnivalója a királykategóriában.


Share/Bookmark

Tom Clancy's H.A.W.X.

0 megjegyzés
Már hosszú-hosszú évek óta, egészen pontosan a Lock On megjelenésétől kezdve a számítógépes vadászrepülő-szimulátor élet úgy ahogy van meghalt. Adtak ki jónéhányat persze, de kizárólag második világháborús, vagy annál régebbi témájúakat, MIG 29-esekről, Tomcat-ekről, vagy Raptor-okról számítógépes játékban álmodni sem lehetett, maradt csak az ezeréves Lock On és a rajongók által toldozott-foltozott grafikája valamint kiegészítői, amik persze minőségben lazán verték az eredeti játék tartalmát. Félreértés ne essék, a Lock On természetesen a jelenleg elérhető legteljesebb, legkiforrottabb és legvalóságosabb vadászrepülőgép-szimulátor, de a nagyközönség számára ezen erényei inkább a hátrányának számítanak. Ha valakinek nincs affinitása megtanulni egyszerre százegynéhány gomb kezelését és nem vesz professzionális botkormányt a játékhoz, akkor nincs is értelme belefognia. Az kőkeményen a hardcore szimulátor fanok játéka. Na de mi van azokkal, akik csak egy kis felhőtlen légi csihi-puhira vágynak? Ők azok akik számára a játékkonzol nélküliség eddig nagy pofára esés volt, azonban ennek most vége, mert megérkezett az Ace Combat széria számítógépes megfelelője a H.A.W.X.


És hogy miért az Ace Combat hasonlat? Egyszerű. Ez a játék egy az egyben ugyanaz. Semmi szimulátoros komolyság, egyszerű röpködés, lövöldözés a levegőben, és a küldetéseket érdekes(nek szánt) sztori köti össze. Az alaptörténet annyi lenne, hogy mi az amcsi hadsereg egyik vadászpilótáját alakítjuk, aki épp frissen szerelt le, és belépett egy újonnan alakuló legális magánhadsereg kötelékébe. Ez egy cég, amely különböző kormányok megbízatásait fogadja el, olyan kormányokét akiknek nincs elég pénzük megfelelő saját hadseregre, vagy csak sajnálják rá az erőforrásokat (esetleg erkölcsileg szürke zónába kéne menni, amit a saját seregükre nem igazán bíznának). A cég pár év alatt nagyon kinövi magát és az általunk alakított pilótának, valamint az ő csapatának egyre inkább kezdenek gyanúsak lenni a küldetések, ami végül 2021-ben ott csúcsosodik ki, hogy a vállalat amerikai hadihajók elpusztítására ad nekik parancsot. Ez már több a soknál, így a HAWX pilótái munkaadójuk ellen fordulnak, aki nem sokkal később már a teljes USA-val hadban áll. Nagy vonalakban ennyi a sztori és ha őszinték akarunk lenni, egy Tom Clancy nevével fémjelzett játéktól ennél többet várnánk. Ha viszont azt vesszük, hogy egy vadászgépes játékban a történet sokadrangú, akkor nincs is vele baj. A küldetések kellőképp változatosak, van földi csapatok védelmezése, légijármű útjának biztosítása, földi célpontok elpusztítása, légi harc, lopakodás a radar alatt és szinte minden, amire a vadászgépeket a valóságban is használják. Az új gépeket és fegyverrendszereket egyébként nem csak a küldetések végigtolásáért kaphatjuk meg, hanem bizonyos számú tapasztalati pont megszerzése esetén is, érdemes tehát minden ellenfelet kicsinálni és figyelni az instrukciókat, hogy miért jár igazán magas pontszám. (megsúgom, nem egy földi légvédelmi-ágyú kilövéséért)

Akkor lássuk az erényeket: a játék grafikája gyönyörű. Tényleg minden apró részletet kidolgoztak, amire még rá is tesznek egy lapáttal azzal, hogy olyan gyönyörű helyszínek felett repülhetünk, mint pl Rio de Janeiro, de láthatjuk még a Fehér házat, vagy a Pentagon-t is. A gépek kidolgozottsága is csodálatos, tényleg minden részletre odafigyeltek a készítők. Külön pacsi jár nekik azért, hogy a játékélményért nem kell igazán brutális vas, a gépigény mai szemmel nézve nagyon is barátságos. P4 1 Giga RAM-mal és 128 Megás videókártyával már bőven elég neki az élvezető sebességhez. Az irányítás egyszerű, mint a faék, gyakorlatilag egy nyolcgombos joy-ra ki lehet osztani minden funkciót, nem kell félpercenként a billentyűzet után kapkodni minden apróságért. A választható gépek mennyisége is igen bő. Szinte minden az elmúlt két évtizedben (vagy még akár annál picit régebben is) hadrendben lévő vadászgépet irányíthatunk, legyen az akár orosz, akár nyugati. Ahhoz képest, hogy nem szimulátor, még a repülés fizikája is egész korrekten lett megoldva (persze vannak benne érdekes húzások), de ebbe azért a Lock On fanatikusok biztosan belekötnének. A játék megtanulása igazán egyszerű, gyakorlatilag az első küldetés során el is lehet sajátítani a fontosabb fogásokat, de az újabb lehetőségek megjelenésével kapunk oktatóküldetéseket is, amik kizárólag a tanulásra szolgálnak. Minden küldetés előtt választhatunk nehézségi szintet, ami úgy néz ki, hogy a teljesen gyakorlatlanok bizony még a legkönnyebb szinten is meg fognak izzadni a játékkal, az igazán profik számára viszont a legnehezebb sem lesz igazán legyőzhetetlen kihívás és ezt tessék úgy érteni, hogy egyetlen vasárnap délután alatt végig lehet tolni az egészet. Bár ennek sokadrangúnak kellene lennie, sajnos nem az: a menürendszer fényévekkel szebb és átláthatóbb, mint a Lock On esetében. Gyönyörű animációk és csilli-villi képek akármerre lépünk a menürendszerben, tényleg nem találkozunk játék közben sehol olyannal, ami nem esne jól a szemünknek.

Vannak azért negatívumok is. Elsősorban a játék egyszerűségére vonatkozólag. Gondolok itt arra, hogy minden gépnek ötfajta tulajdonsága van, és nagyon nem is érezzük a különbségeket. Persze a sebesség, vagy fordulékonyság meghatározó a légiharcban, de ennél több eltérés egyszerűen nem tapasztalható a gépek között. Az irányítás túl van biztosítva. Oké, hogy van automatika ami nem engedi túlságosan visszavenni a tempót, de azért ami a HAWX-ban van, az nettó köcsögség. Az automatika kikapcsolható, de olyankor külső nézetre vált a játék, méghozzá nem a gép mögül nézzük típusú külső nézetre, hanem a kétszáz méter távolságról oldalról nézzük, hogy mi történik fajtájúra. Olyan mintha egy távirányítós gépet irányítanánk, nem pedig egy vadászgép pilótaülésében ülnénk. Ez rettenetesen idegesítő és bár nem szimulátorélményre vágyik akik a HAWX-ot választja a Lock On helyett, azért mégiscsak illúzióromboló. Bár biztos vannak akit nem idegesít, de én pl hiányoltam a fel és leszállást. Azt valamiért teljesen kihagyták a játékból. Itt sem azt várná el az ember, hogy olyan összetett legyen a dolog, mint a valóságban, sőt én még azt sem várnám el, hogy kötelező érvényű legyen, de választható funkcióként igazán belerakhatták volna, hogy aki fel- és leszállni is szeretne a géppel, az megtehesse. A mesterséges intelligenciától sem vagyok olyan nagyon elájulva. A saját társaink gyakran nem kezdenek neki egy feladat végrehajtásának, csak ha mi utasítjuk őket, márpedig sokféle parancsot nem tudunk kiadni nekik (támadja meg az éppen célbavett ellenséget, vagy védjen minket meg tőle) Ugyanúgy elég buták az ellenség gépei is, akiket a célpontjuktól (legyen az akár nehézbombázó, akár a Légierő Egy) egyszerűen el lehet csalni, ha nincsenek még lőtávolban tőle. Az ilyesmi persze online multiplayer módban fel sem tűnne az embernek, azonban sajnos jelenleg az online háttér még igencsak kiforratlan a HAWX-hoz, pedig azzal lehetne igazán feldobni a játékélményt.

Nem igazán tudom, hogy hova írjak olyanokat, amik a szimuláció teljes hiányát érintik. Van akinek ez jó, van akit zavar, de én nem merném őket egyértelműen egyik kategóriába sem sorolni. Ilyen például az, hogy (bár ez nehézségi szint szerint változó, de) a gépünk több rakétatalálatot is kibír, valamint, hogy az ellenfél gépeit is gyakran kétszer kell seggbe durrantani, hogy egyszer meghaljanak. Persze ez óriási köcsögség lenne a valóságban ahol egy vadászgép csak véges számú rakétát bír magával cipelni, itt azonban normál rakétából olyan 150-et kapunk minden küldetéshez, és ezekhez jönnek még a kiegészítő fegyverek amikhez szintén akad úgy 40-50 skuló, hogy a kifogyhatatlan gépágyúról már ne is beszéljünk. A játékba megannyi segítség is be van építve, ilyen például az ERS ami egy folyosót rajzol elénk, amelyben repülve könnyebben célba vehetjük az ellent. Ilyen ugyebár a valóságban nincs, de persze itt sem kötelező használni (kivéve ahol igen). A korábban már említett automatika kikapcsolása (ami a gép túlzott visszalassításától véd) szintén igen érdekes helyzetet állít elő, hisz a játék onnantól kezdve kissé rugalmasan értelmezi a fizika törvényeit és olyanokat is enged megtenni, ami a valóságban képtelenség.

Igazából lehet csűrni-csavarni a szót, de a lényeg az, hogy a HAWX egy igazán élvezetes repülős-lövöldözős játék, lélegzetelállító grafikával és kellőképp érdekes sztorival, amit akár figyelmen kívül is lehet hagyni, ha valakit nem érdekel. Én mindenkinek ajánlom aki szereti a vadászgépeket, még a keményvonalas Lock On rajongóknak is, hisz egy-két kellemes délutánt nekik is biztosan szerezhet ez a játék.
Share/Bookmark

2009. október 21., szerda

Tesó kódex 115. törvény

4 megjegyzés

A "fürdőruha nem kötelező" strand, tesóknak nem jelenti ténylegesen azt, hogy "fürdőruha nem kötelező".


Share/Bookmark

2009. október 20., kedd

Tesó kódex 114. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó kénytelen tesója kanapéján csövezni hosszabb időtartamra, felajánlja, hogy felezzék a WC papír költségeit és a kábel TV számláját, amennyiben legalább két hétig tart az ott tartózkodása. Ha egy hónapnál tovább marad, felajánlja, hogy fizet némi lakbért. Ha két hónapnál is hosszabb ideig tart ez az állapot, gőztisztítóval kitakarítja a kanapét, vagy elégeti, amelyik könnyebben megvalósítható.


Share/Bookmark

2009. október 19., hétfő

HIMYM 4. évad beharangozó

0 megjegyzés
Bár hír még nincs róla, de lassacskán itt az ideje, hogy a Comedy Central belefogjon a How I Met Your Mother, azaz Így jártam anyátokkal negyedik évadának sugárzásába. A múlt héten vetítették a sokszázadik ismétlését a harmadik évad utolsó részének, tehát valamikor illene új epizódnak következnie. Amíg ez meg nem történik, itt van néznivalónak a CBS idei őszi műsorkínálatának beharangozója amelyet a sorozat szereplői adnak elő és tele van negyedik évados (nem spoileres) jelenetekkel. TV pacsira fel!


Share/Bookmark

Jeff Dunham

1 megjegyzés
Gondolom Achmed-et a halott terroristát nem igazán kell bemutatnom senkinek. Így valószínűleg kiagyalójának, Jeff Dunham-nek a neve is ismerősen csenghet a többségnek. Azt gondolom mindenki sejti, hogy így 40 körül nem most nőtt ki a pasi a földből, valahol ő is elkezdte ezt a szakmát. Az alábbi videón megtekinthető, hogy milyen volt régen

Share/Bookmark

2009. október 18., vasárnap

Tesó kódex 113.törvény

4 megjegyzés

Egy tesó tartja magát az elfogadott korkülönbség formulához, mikor egy fiatalabb csajt vesz célba.


ELFOGADHATÓ KORKÜLÖNBSÉG FORMULA


x≤y/2+7


x = a csaj életkora; y = a tesó életkora



Ez a formula limitálja, hogy a ravasz régi motorosok lenyúlják a szexy fiatal pipiket, mindemellett megóvja a tesókat attól, hogy egy vénembert kelljen egy dögös csajjal látniuk, ami magával vonná a kényszert, hogy elképzeljék őket amint "azt" csinálják az ágyban.

KORKÜLÖNBSÉG REFERENCIAKÁRTYA (pénztárcában hordató verzió)

korkartya
Share/Bookmark

2009. október 17., szombat

(Már hatodszor) Született feleségek

0 megjegyzés
A Született feleségek hatodik évada is beindult. A rajongókat elég rendesen lógva hagyták az előző évad végén, hogy akkor most mégis ki van a fátyol alatt. Most leszek olyan kis mocsok, hogy nem árulom el én sem, aki nem látta, nézze meg. A lényeg, hogy az új évadban folytatódik az előzőben tapasztalt tendencia, hogy ez jó-e vagy sem, azt mindenki döntse el maga. Az tény, hogy én jobban szerettem, mikor a rejtély-dráma-humor arány úgy 40-20-40 körül volt a jelenlegi 30-60-10-el szemben. Igen, valóban életszerű drámákat láthatunk, na meg a két arajelölt közül mindkettő esetében egy kis sírvapicsogást, különböző okokból, de azokat akiket annó a humor rántott be ebbe a sorozatba, ez nem fogja meggyőzni. Nekem mondjuk még mindig tetszik a maga módján, de ahhoz képest, hogy pl az első évad részeit mindig néztem, ha éppen tudtam, most nem érne hatalmas érvágásként, ha kimaradna pár rész az életemből. Olvastam, hogy egyre többen elégedetlenek a széria alakulásával és hogy őszinte legyek annyira nem tudok velük vitatkozni. Eleinte nem így indult ez, mostanra a csajsorozat jelző lassacskán valóban kezd megfelelő lenni a Született feleségekre. Odáig még nem jutottak el, hogy számomra nézhetetlen legyen, mert végül is még mindig leköt, de az eredetiség lassacskán kiveszni látszik a történetből. Nagyon sajnálom, remélem van még innen visszatérés. Vagyis tudom, hogy vissza lehetne térni, a kérdés csak az, hogy a készítők akarják-e majd még valamikor, hogy ez egy könnyed szórakoztató sorozat legyen, vagy végképp azt a pályát tervezik bejárni, mint a Hetedik mennyország, és kvázi vígjátékból családdrámába fordulnak. Én remélem, hogy nem így lesz.
Share/Bookmark

Tesó kódex 112. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó nem vesz részt csoportos éneklésben egy bárban.


KIVÉTEL: Egy tesó karaoke-zhat.

A KIVÉTEL KIVÉTELE: Csaj-számok éneklése tilos.
Share/Bookmark

Sportszombat

6 megjegyzés
Az elmúlt hét nemigen bővelkedett engem érdeklő sporteseményekben, de az a kevés ami volt, igencsak hosszú bejegyzést érdemel.

  • Magyar válogatott: egyelőre várt vereség a portugáloktól, de azt követően győzelem a dánok ellen. Az előrelépés a csapat játékában látható, hisz gondoljunk bele, egy Portugália elleni győzelemmel tovább is juthattunk volna! Persze a szezon legszarabb játékát nyújtották a mieink, így esély sem volt a sikerre. Nem tudok elmenni szó nélkül a portugál szurkolók UNDORÍTÓ viselkedése mellett. Az, hogy Romániában, vagy Szlovákiában kifütyülik a mieinket nem meglepő, elég régi az ellenszenv az említett népekkel, de hogy a portugáloknak mi okuk volt szinte minden magyar labdaérintésnél fütyülni? Nem tudom ki ellen vívják a pótselejtezőt, de remélem úgy el lesznek picsázva, mint a szar. Ilyen bunkó szurkolók nem érdemlik meg, hogy a csapatuk a VB-n bizonyítson.

  • A válogatotthoz kötődő hír még, hogy Gera kritikát kapott a szövetségi kapitánytól, aztán elkésett egy csapatmegbeszélésről, ezért még a meccsre nevezett keretbe sem került be. Ezen annyira behisztizett, hogy meg sem várta a dánok elleni meccset, visszautazott London-ba és bejelentette, hogy amíg Koeman a kapitány, addig ő nem kíván a csapatban szerepelni. Bár kétség kívül a csapat egyik, hanem legtehetségesebb játékosa, az elmúlt időben sajnos lószart sem mutatott a meccseken, így nem lesz nagy veszteség...

  • Az U20-as válogatott fantasztikus játékot produkálva legyőzte Olaszországot. A mérkőzés végeredménye hosszabbítás után 3:2 lett. A kiállítások párharcát azonban az olaszok nyerték 3:1-re. A rendes játékidő 1:1-el zárult. A mieink Koman 2. percben lőtt tizenegyesével jutottak vezetéshez, amit a 71. perctől emberhátrányban játszó olaszok a 82. percben kiegyenlítettek. EZt követően a rendes játékidőben már csak két kiállítás történt (egy olasz, egy magyar) így jött a hosszabbítás. Az első félidőben nem esett gól, azonban a 112. percben megindul a parádé. Először Németh szerezte meg a vezetést a mieinknek, amit egy perccel később szinte rögtön a középkezdésből az olaszok kiegyenlítettek. Azonban a mérkőzésnek ezzel nem lett vége, mert a 117. percben ismét érkezett Németh és megszerezte a győztes gólt a mieinknek. Sajnos a győzelem vezéráldozatokkal járt, amelyek közül nem Egervári Sándor egymeccses eltiltása volt a legfájóbb, hanem a csapat motorjának Koman Vladimir-nek a lelátóra kerülése. Ez igazán Ghána ellen derült ki, hogy mekkora veszteség volt. Az afrikaiak ellen az első félidőben sajnos a VB eddigi leggyengébb játékát produkálta a csapat, amit Ghána köszönt szépen és 2:0-ás előnyre tett szert. A második játékrészben nagyot javultak a mieink, ami a 73. percben Futács révén meghozta a szépítést. Támadásban maradt a válogatottunk, de sajnos Ghána a 81. percben egy bombagóllal ismét kettőre növelte előnyét. Bár elúszni látszott a találkozó, de a mieink fantasztikus tartásról téve tanúbizonyságot ismét tudtak előhúzni valamit a kalapból. Balajti bolondította meg a teljes afrikai védelmet a 16-oson belül és lőtt szépségdíjas találatot az akció végén. A mieink továbbra is támadásban maradtak, többször is úgy nézett ki, hogy meglehet az egyenlítés, de végül sajnos nem sikerült bekotorni azt az utolsó gólt. A bronzmeccsen a Brazíliától 1:0-s vereséget szenvedő Costa Rica volt az ellenfél. Az első félidő nagy részében Costa Rica uralta a játékot, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. A második félidőben aztán kijött a két csapat közötti szintkülönbség. A mieink sorra vezették a veszélyesebbnél veszélyesebb támadásokat, de Alvarado mindent fogott, amit pedig nem, ott a kapufa segítette ki a costa rica-iakat. A fuball régi aranyszabálya sajnos ismét beigazolódott, a kimaradt helyzetek megbosszulják magukat. A bíró lefújt a magyar 16-os közelében egy (szerintem csak) vélt szabálytalanságot, amit követően a magyar védők hibáztak vezetéshez juttatva ezzel a dél-amerikaiakat. A mieinket azonban ez sem törte meg, támadtak tovább mint annak előtte, Costa Rica pedig ott húzta az időt ahol csak tudta. Ehhez a bírótól is kaptak segítséget, mikor egy az alapvonal mellől járó szabadrúgás elvégzéséhez egy egész percre volt szükségük. Végül nem bírták el a magyar nyomást. Németh ugrott ki a 16-oson belül, őt Mena egy olyan mozdulattal bírta le, amiért cselgáncsban egész biztosan sok pontot kapna, itt azonban csak egy tizenegyes jár érte, meg a második sárga miatti kiállítás. A megítélt büntetőt Koman magabiztosan továbbította a hálóba és jöhetett a hosszabbítás. Vagy mégsem, ugyanis itt nem volt hosszabbítás, azonnal a büntetőrúgások következtek. Costa Rica kezdett egy kapufával, amire Német egy borzasztó gyenge büntetővel válaszolt, azonban ezt a bíró újrarúgatta (hogy miért azt nem láttam...) amiből már eredményes bírt lenni. Ezt követően azonban kivétel nélkül az összes Costa Rica-i játékosnak megremegett a lába Gulácsival szemben, így még azt is elbírta a magyar csapat, hogy a legjobb büntetőrúgónk, Koman kihagyta a sajátját. Gulácsi három kifogott tizenegyesének köszönhetően MAGYARORSZÁG büntetőkkel 2:0-ra verte Costa Rica-t és ezzel VILÁGBAJNOKI BRONZÉRMES!!!! Ezek után már tényleg csak egy apró szálka az ember szemében, hogy Ghána unalmas 120 perc után 0:0-ra végzett Brazília ellen, majd büntetőkkel verte esélyesebb ellenfelét és erre a mieink is képesek lehettek volna... Bár tudom, hogy többször is volt példa arra, hogy az U20-as VB-n remeklőkből később nem lett semmi extra, én ezt a mostani magyar válogatott játékosairól nem tudom elképzelni. Gyönyörű, technikás, kombinatív játékot játszottak a VB második meccsétől kezdve az utolsóig és olyan tartásról tettek tanúbizonyságot, amit magyar csapattól ritkán látni. 2:0 hátrány után rendszerint kínos vereségek szoktak következni, nem olyanok, hogy a csapat az utolsó utáni percben is a győzelemre hajt. Ha ezek a fiatalok ilyen tempóban fejlődnek tovább, akkor a már a nagyválogatottnál szereplő ifjabb korosztállyal (Dzsudzsák, Huszti) egyesülve olyan ütőképes csapatot alkothatnak majd, amellyel a felnőtt VB-ken és EB-ken is számolni kell.

  • A hétvégén F1-es Brazil nagydíj. Valószínűsíthető Button bajnokká avatása, de reméljük, hogy Vettel-nek is lesz egy-két szava ehhez. Button világbajnok lesz, ha a dobogón végez;
    - negyedik lesz, és nem Barrichello győz;
    - ötödik lesz, miközben Barrichello legfeljebb második lesz;
    - hatodik lesz, miközben Barrichello legfeljebb harmadik, és nem Vettel győz;
    - hetedik lesz, miközben Barrichello legfeljebb harmadik, Vettel pedig nem végez előrébb a második helynél;
    - a nyolcadik helyen végez, miközben Barrichello legfeljebb negyedik, Vettel legfeljebb harmadik lesz;
    - nem szerez pontot, Barrichello legfeljebb az ötödik helyen végez, miközben Vettelt is legalább ketten megelőzik a célban

  • Megkezdődött az NBA előszezonja, az Orlando Magic az összes eddigi meccsét megnyerte. Bár ezekből a találkozókból sok mindent nem lehet leszűrni, előzetesen a florida-i gárda a keleti főcsoport egyik nagy esélyesének tűnik.

  • A Machester United ma délután a Bolton-nal játszik. Bár az előző mérkőzésen nem nyújtottak túl meggyőző teljesítményt, a győzelem minimális elvárás lenne velük szemben.


Share/Bookmark

2009. október 16., péntek

Tesó kódex 111. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó észreveszi, hogy egy másik tesó elfelejtett kilépni az e-mailjéből, akkor megteszi helyette, de csak azután, hogy küldött néhány dühös levelet véletlenszerűen kiválasztott kapcsolatoknak és törölte azoknak nyomait az elküldött levelek közül.


Share/Bookmark

2009. október 15., csütörtök

Tesó kódex 110. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó rákattan egy csajra, a tesójának kötelessége megtenni minden tőle telhetőt, hogy biztosítsa a kívánt végkifejletet.


Te és a tesóid kétségtelenül megannyi leküzdhetetlennek tűnő akadályba ütközhettek az egyéjszakás kaland utáni hajszátokban. Itt találhattok néhány technikát, hogy azok leküzdhetőek legyenek.

AZ EGYÉJSZAKÁSOK HIBAKERESÉSI JEGYZÉKE

























PROBLÉMAMEGOLDÁS
Elfelejtettem a nevétKérj meg egy tesót, hogy mutatkozzon be neki és figyelj oda.Megjegyzés: A legcsúnyább tesód kérd meg.
Visszautasította az ital ajánlatomat.Ajánlj neki egy ágyba vitt reggelit alternatívaként. Ha nem tetszik neki, mond, hogy csak vicceltél.
Csajos estét tartanak a barátnőivelAzonosítsd és vedd célba a csajos este okát - a nemrég dobott csajt.
Amikor felkapcsolják a villanyt, kiderül, hogy ronda a csajKicsit nehéz. Ha megkérdezi mit csinálsz, mondd hogy otthon felejtetted a szemüvegedet, esetleg egyszerűen nagyon zavar a környezet, vagy valami ilyesmi.

Share/Bookmark

2009. október 14., szerda

Tesó kódex 109. törvény

0 megjegyzés

Amikor tesók egy sportrendezvényen vannak és meglátják magukat a kivetítőn, üvöltözni kezdenek és villogtatják a bicepszüket, miközben informálják a közönséget arról, hogy az ő csapatuk a legnagyobb, abban az esetben is, ha minden objektív rangsor ennek ellenkezőjét mutatja.


Share/Bookmark

2009. október 13., kedd

Tesó kódex 108. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó elfelejti egy pasas nevét, hívhatja őt, "pajtásnak", "havernak", vagy "embernek", de "tesónak" soha.


Share/Bookmark

Tesó kódex 107. törvény

6 megjegyzés

Egy tesó sohasem hagy lógva egy másik tesót.


A nyilvánvaló egészségkárosító hatások mellett amik a kar hosszúra nyúló magasban tartásával járnak, az érzelmi következményei annak, ha kiakasztunk egy tesót száradni, végzetesek lehetnek. Ha látsz valaha egy tesót - még ha nem is ismered - aki feltartott tenyérrel idegesen tekintget körbe, akkor teljesítsd bajtesói kötelességedet és csapj bele neki.

GYAKORI TESÓ ÖTÖSÖK









otos1

KLASSZIKUS ÖTÖS


otos2

ÖKÖLKOCI



otos3

ROBBANÓ ÖKÖLKOCI



otos4

A VILÁG KÖRÜL


otos5AZ ÖN-ÖTÖS


otos6A VISSZ-ÖTÖS


otos7ÖTÖS TESÓ KÓD!


(emeld ezt a magasba, húzd ki magad, és akkor soha nem hagynak majd lógva...)


Share/Bookmark

2009. október 10., szombat

Tesó kódex 106. törvény

0 megjegyzés

Ha van rá lehetőség, mikor sört rendel a tesóival, egy tesó mindig a lehető legnagyobb adagot választja, vagy hallgathatja a cikizést egész éjjel.


Share/Bookmark

2009. október 9., péntek

Dollhouse - 2. évad

5 megjegyzés
A Dollhouse második évada is megkezdődött, de jó eséllyel Eliza Dushku ennek a sorozatnak sem hoz több szerencsét, mint annak idején a Tru Calling-nak. Ahogy az, úgy ez is a Fox-on fut, és ahogy az ennek is olyan nézettséggel indul a második évada, hogy valószínű pár rész után cancel lesz belőle. Sőt, hogy mondjak még egy párhuzamot amiben azért nem vagyok 100%-ig biztos, a Tru Calling is péntekenként ment, ahogy a Dollhouse is. És hogy az utolsó párhuzamot se hagyjam ki: ennek a cancel-éért is nagy kár lenne, mivel mostanában kezd igazán beindulni.

Bizony a Dollhouse volt az a sorozat, amit tavaly a legjobban vártam, de az első epizód annó óriási csalódás volt (jellemző a Fox baromságára, hogy a később a DVD-re kerülő Unaired Pilot mérföldekkel jobb volt a műsorba kerülőnél) de aztán a széria lassan észhez tért és úgy a negyedik-ötödik rész tájékán már a szezon legjobb újoncai közé tartozott, a sorozat utolsó részei pedig már megközelítette a Fringe színvonalát. A második évad ugyanott folytatja ahol az előző abbahagyta. Időben ugyan ugranak egy kicsit, de a színvonal maradt, sőt talán még emelkedett is. Új karakter egyelőre nem lépett a képbe, ellenben az eddigiekkel nagyon jól variálnak az alkotók. Ígérték, hogy az utolsó, TV-ben le nem adott rész bizony nem egy amolyan Kés/Alatt féle betekintés lesz a jövőbe, komolyan azon a szálon tervezik tovább vinni a történet folyamát. Ezt már az első részben is lehetett érzékelni és mondhatom eddig jól alakul a dolog. Persze azt nem mondhatjuk, hogy a happy end felé haladnak, hisz láttuk a sorozat szerinti jövőt, ami legalább annyira sötét, mint a Dark Angel-é.

Ami a színészek játékát illeti sem tapasztaltam változást semmilyen irányba. Aki szenzációs volt, az most is az, aki pedig az eddigiekben hozta az átlagot, az erre most is képes volt. Igazából nem értem továbbra sem, hogy mi ez a sok támadás Eliza Dushku ellen. Nem mondom, hogy tehetségét tekintve vetekedik Meryl Streep-pel, vagy Hillary Swank-kel, de egyáltalán nem mondanám, hogy rettenetes színásznő. Ha valaki rettenetes színészeket akar látni, az nézzen bele valamelyik napi szappanoperába a magyar kertévéken. Ott nagyítóval lehet csak elfogadható színészi játékot látni. De ugyanez igaz Emma Watson-ra is (Igaz az a pletyka, hogy idén nagyobb bevételei voltak, mint bármely más színésznek? Csak mert ha igen, kérek engedélyt felkötni magam... Szegényke csúnya és tehetségtelen, amely kombinációnál rosszabbal színésznő nem rendelkezhet.) Tehát aki rossz színésznőnek mondja Eliza Dushku-t, az nem látott még igazán rossz színésznőt...

Szerintem akinek a Dollhouse első évada tetszett, annak ez az új is tetszeni fog, aki viszont annó a második résznek sem adott esélyt, azt ez sem fogja meggyőzni. Nagyon sajnálatos, hogy a készítők minden igyekezete ellenére sem nézik elegen a sorozatot, így pedig nagy a valószínűsége az év közbeni cancel-nek, ami egészen biztosan tovább rombolja a nézettséget, hisz ki akarná egy félig sem befejezett történetre pazarolni az idejét...
Share/Bookmark

Tesó kódex 105. törvény

1 megjegyzés

Ha egy tesót nem hívnak meg egy másik tesó esküvőjére, akkor nem csinál nagy ügyet belőle, még ha lássuk be, valamilyen szinten ő maga is részt vett a pár összehozásában és már megvásárolta a tökéletes nászajándékot és hasonlókat. Rendben van. Semmi gáz.


Share/Bookmark

2009. október 8., csütörtök

Tesó kódex 104. törvény

0 megjegyzés

A tesó anyja mindig tabu. Ám a tesó nevelőanyja szabad préda amennyiben ő kezdeményez és/vagy van rajta legalább egy leopárdmintás ruhanemű... amiben jól néz ki... de kizárólag csak akkor, ha nem szív mentolos cigarettát.


Share/Bookmark

Sporthét

2 megjegyzés

  • A Manchester United döntetlenre volt csak képes a Sunderland ellen. A kiscsapat kétszer is megszerezte a vezetést, de a United végül mindkét alkalommal egyenlíteni tudott. Az egyenlítő United gólt Ferdinand szerezte, csak épp ennek ő annyira nem örült. Ugyanis ez a Ferdinand, nem a Manchester-ben játszó, hanem az öccse.

  • A magyar U20-as válogatott győzni tudott az utolsó csoportmeccsén is így saját csoportját megnyerve jutott tovább a nyolcaddöntőbe, ahol Csehország lett az ellenfelük. Azt a mérkőzést fantasztikus izgalmak után 2:2-es döntetlent követő tizenegyespárbajban tudták nyerni a mieink. A találkozó folyamán mindkét csapat vezetett egyszer, de hamar jött az egyenlítő gól mindkét esetben. A tizenegyespárbaj hőse a Liverpool harmadik számú kapusa Gulácsi volt, aki a csehek hat tizenegyeséből hármat is kifogott. Az elődöntőbe jutásért az olaszokkal mérkőznek majd.

  • Ha már magyar válogatottról beszélünk: a felnőtt csapat a két utolsó VB selejtezőjére készül Portugália és Dánia válogatottja ellen. A realitás sajnos két vereség tisztes helytállás mellett. Ha azonban valami csoda folytán összejönne két győzelem, akkor a továbbjutás sem lenne kizárt, és ilyet évek óta nem mondhatott el magáról a nemzeti tizenegy. Ez kombinálva az U20-as válogatott szereplésével talán azt predesztinálja, hogy a magyar foci végre közeledik a világ élvonalához. Reméljük a jelenlegi utánpótlás generáció felnövésével a válogatott állandó szereplője lehet majd a világversenyeknek...

  • A hétvégi F1-es futam az eddig megszokottakhoz hasonlóan dögunalom volt. Vettel nyer, mögötte Trulli és Hamilton futottak be dobogós helyen. Jenson Button egyre közelebb áll az idei VB címhez, amihez gyakorlatilag elég lenne a következő két futam valamelyikén dobogóra állnia. Mindezek mellet is a legkevésbé sem érdemli meg. A személyével nincs bajom, de nagyon kilóg a lóláb, hogy a Brawn GP nem lett annyira rossz a szezon második felére, ami igazolná, hogy az elmúlt hónapok során miért csak egyetlen győzelmet tudott felmutatni a brit fiú. Ebben az időszakban a nem épp alonso-i tehetséggel megáldott Barichello kétszer is nyerni tudott ugyanazzal az autóval. Egyébként ha Button nem kapja össze magát, akkor könnyen elbukhatja a VB címet, hisz Vettel formában van nagyon és a Red Bull is jó idén. A német fiú esélyeit azonban sajnos több minden is rontja: sokszor volt peches idén a versenyeken, nincs több motorja, amit büntetés nélkül használhat és az igazán reális győzelmi reményekhez mindkét hátralévő futamot nyernie kéne. Ebben jó eséllyel csak valamelyik McLaren vagy Toyota akadályozhatja meg, lévén, hogy a Ferrari leállt a fejlesztéssel, a Brawn meg  teljesítményét tekintve mostanra már inkább csak a középmezőnyhöz tartozik a BMW-vel azonos erőt képviselve. Ami mellett azonban továbbra sem tudok elmenni az a Forma-1-es közvetítések minősíthetetlen színvonala. A magyar kommentátor stáb úgy ahogy van kritikán aluli munkát végez. Az esetek felében fogalmuk sincs, hogy kit mutatnak a kijelzőn, képtelenek követni a verseny állását, de gyakran még egyszerű fejszámolások elvégzésére is képtelenek és mindemellett össze-vissza magyaráznak mindenféle hülyeséget. Én elfogadom, hogy Palik például évtizedek óta közvetít F1-et, de mindemellett Czolnerrel együtt egy fabatkát sem ér a produkciójuk. Lehet megérne egy külön posztot összeszedni minden ténybeli tévedésüket, vagy gondolkodáshiányból származó hülyeségüket amit produkálnak egyetlen futam alatt. Nem volt még bejegyzésem ami olyan hosszú lenne.

  • Bár sporttal kapcsolatos cikkbe még nem linkeltem videót, most úgy gondoltam mégsem ártana, mivel két igazi gyöngyszemre is bukkantam. Az elsőn azt láthatjuk, hogy hogyan kell félpályáról gólt fejelni. Az elkövető az a Palermo, akinek a nevéhez tartozik még a legmesszebbről fejelt gól mellett egy másik érdekes rekord is: egy Copa America találkozón annak idején három tizenegyest is képes volt kihagyni. A másik videón pedig azt láthatjuk, hogy miért Iker Casillas a világ legjobb kapusa. Számomra nagyon nagy kár, hogy valószínű soha nem hagyná ott csapatát a United kedvéért, de az is való igaz, hogy egy épkézláb védelem mögött soha nem tanult volna meg ekkorákat védeni...




Share/Bookmark

2009. október 6., kedd

Tesó kódex 103. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó soha nem visel szandált zoknival. Megtervez egy koherens lábviselet összetételt és ahhoz ragaszkodik.


Share/Bookmark

2009. október 5., hétfő

Tesó kódex 102. törvény

0 megjegyzés

Egy tesónak nagy figyelmet kell fordítania a szárnysegédje kiválasztására és kiképzésére.


SZÁRNYSEGÉD ŰRLAP



Név: ______________________________________________

Alias: _____________________________________________

(pl.: Jacques Quro, a Barákulum)

Különleges képességek:

(pl.: PowerPoint, német nyelvtudás, masszőrvizsga)

Kérlek értékeld az alábbi skálán a megjelenésedet.

1———2———3———4———5———6———7———8———9———Barney Stinson

Tesztkérdések

1. Te vagy a Van Halen dobosa. Ki nem a frontembered?

a. David Lee Roth

b. Gary Cherone

c. Sammy Hagar

d. Barney Stinson

2. Közismerten egy csaj nem szereti a vicceket...

a. az arcáról

b. a cipőiről

c. az inteligenciájáról

d. egyikről sem a fentiek közül

teskepRövid válasz

Te vagy az A karakter. A B karakter a szárnysegéded. Magyarázd el, hogy milyen figurát játszanátok el, és azt is, hogy miért.

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________________

Esszékérdés

Az űrlap hátulján írj egy emberről aki jelentős hatással volt az életedre.
Share/Bookmark

2009. október 4., vasárnap

Macskák... de már hanyadszor?

3 megjegyzés
Ez a bejegyzés amúgy egy pályázatra íródik, de ha már az én szerzeményem, úgy gondoltam itt a helye a blogomon. Amúgy a párom itt áll a hátam mögött a szolgálati fegyverével arra az esetre ha nem kezdenék neki az írásnak kért meg rá, mivel szeretné ha a cicáink minél ismertebbek lennének.

Az hogy a macska mint olyan, játékos lény, szerintem senki számára nem kétséges. Az, hogy egy macska képes eljátszani a műegértől kezdve, a labdán, papírgalacsinon, fotelháttámlán és gazdi lábujján keresztül mindennel, az sem olyan nagy titok. De, hogy az éjszaka közepén mi játszanivalót talál az arcomban, mikor nekiáll félig kieresztett karmokkal nyomkodni, az nem világos számomra. Persze mióta hazatért a párom, már nem én vagyok a célpont, hisz azóta van kellemesebb tapogatni való is... És ezt bizony tessék úgy érteni, hogy az egyik macska olyan helyen tapogatózik, ahol ha egy férfi tenné ugyanezt, én tapogatózódnék el az arcán minimum egy baseball ütővel...

Szóval macskákkal egy lakásban élni nem unalmas dolog, egy lakásban aludni viszont kifejezetten kihívás, mert éjszaka nem csak nyomogatni szeretnek, hanem mászni is. A redőnyön. Az meg olyan hangos, mintha egy 180 kilós ember horkolna mellettünk. Meglepő módon a hangja is hasonló. Persze a párom szerint pofátlan vagyok ebből a szempontból, mert ha ágyút dörgetnek a fülem mellett, én akkor is tudok aludni (ez milyen jól jön majd a katonai kiképzésen :) ) ellenben ő nem egyszer ébred arra éjek évadján, hogy valamelyik cica épp azt játssza,  hogy megmássza a Mount Everest-et. Na nem mintha ne lenne olyan bútor a lakásban, amit direkt erre a célra szereztünk be (Vatera, az ég áldjon téged) de ugyebár azzal nem lehetne felébreszteni a gazdit, hogy adjon enni. Hisz a mászáshoz kell ám erő, ami sok energiát igényel, ahhoz meg kell a rengeteg táplálék. Éjjel háromkor... Mert arról azért gondoskodnak, hogy a játékot az éjszaka közepén kezdjék meg, véletlenül sem az elalvás utáni, vagy ébredés előtti időkben. Persze a macskák éjszakai lények, még akkor is, ha a mi nevezett cicáink számára az éjszaka az, mikor lekapcsoljuk a villanyt, nem mikor ténylegesen lemegy a nap.

Persze el tudnak ők játszogatni mással is, mint pl a lakásba betévedő rovarok. Bár, hogy az mennyire tekinthető játéknak, az erősen viszonyítás kérdése, a macskák biztosan így gondolják, ellenben a lakást élve már el nem hagyó bogaraknak és legyeknek egészen biztos más lenne erről a véleményük. Amúgy ilyenkor az is nagyon látszik, hogy a macskákból mennyire nagyon nem halt ki a vadászösztön. Hiába az őseiknek sok évezrednyi házi nevelése, hiába az, hogy a két szóban forgó cicának eddig az élelemért legfeljebb a macskakajás dobozzal kellett megküzdeniük, ha bejön valami állat, amire vadászhatnak, rögtön bekapcsol a párduc mód és onnantól kezdve szabályos és szervezett katonai hadműveletbe kezdenek, hogy bekerítsék (végülis katonák a gazdáik, vagy mifene, nem?). Persze ez az összetartás legfeljebb addig tart, amíg valamelyik el nem kapja, mert onnantól kezdve megkezdődik a fújás a másikra, jelezvén, hogy itt aki kapja, marja szabály van érvényben. Azért persze a fincsi házi kosztnak ilyenkor már meglátszik a következménye, mert ugyan eljátszanak a foglyul ejtett állattal, de mikor halálra szekálják szegényt és már kezdenének neki az elfogyasztásának, rájönnek, hogy nincs éppen olyan finom íze, mint a Whiskas Supreme-nek, úgyhogy inkább kiköpik. Apropó halálra szekálás: mert ugyebár nem lehet az ételt csak úgy elfogyasztani, legyen az élő vagy mesterségesen előállított. Pl ha bogárról van szó, hagyják szegényt, hogy hadd higgye megmenekülhet és mikor megpróbálkozna a repüléssel egy jó nagy pofon kíséretében tudtára adják, hogy mozgó játék csak addig jó, amíg a földön tartózkodik. De hogy a tálkájukba adagolt kajákat vajon miért szedik ki, hogy aztán rövid pofozgatás után egyék csak meg? Értem én, hogy előfordul, hogy egy kaja már a szó szoros értelmében elmászik, de nekünk nem szokásunk hónapok óta lejárt ennivalót adni nekik, akkor miért kell megölni azt, ami már amúgy sem él?

Amit még nagyon szeretnek játékra használni az a kidobásra ítélt papírgalacsin. Legyen bár vagy tízféle különböző csörgő-zörgő játékuk, bármit képesek otthagyni parlagon heverni, ha épp valamelyikünk összegyűr egy darab papírt kidobás céljából. Olyankor mindkét macska ott terem, hogy lecsapjon rá, még mielőtt a szemetesbe továbbítanánk. És persze olyan kérlelően néznek, hogy lehetetlen nem odaadni nekik. Aztán végül ezt is mi szívjuk meg, mikor este lefekvésnél a takaró alól kell előhalászni a galacsinokat, vagy rosszabb esetben a maradványaikat.
Share/Bookmark

Tesó kódex 101. törvény

0 megjegyzés

Ha egy tesó megkéri tesóját, hogy őrizzen meg egy titkot, akkor annak magával kell vinnie azt a sírig*. Ettől lesznek ők tesók, és nem csajok.


Megjegyzés: A nők hajlandósága a pletykára egyedül a gyerekek és ruházati kiegészítők iránti szenvedélyükkel mérhető össze. Éppen ezért egy tesónak vigyáznia kell, ha házas tesóval oszt meg titkokat.
*És az után is, ha a tesó felfedezi, hogy van élet a halál után.

Share/Bookmark

2009. október 3., szombat

Tesó kódex 100. törvény

1 megjegyzés

Amikor megáll a piros lámpánál, egy tesó leereszti az ablakot, hogy mindenki élvezhesse a zenei repertoárját.


Folyománya: Ha úgy alakul, hogy egy dögös csaj vezeti a tesó mellett álló autót, a tesó lejjebb tolja a napszemüvegét, hogy jobban szemügyre vehesse. Ha épp nem visel napszemüveget, előbb vegyen fel egyet, aztán tolja lejjebb, hogy jobban szemügyre vehesse a csajt.
Share/Bookmark

NCIS: LA

3 megjegyzés
Bevallom férfiasan, hogy bár az egyik kedvenc sorozatom az NCIS, még sohasem láttam egyetlen részt sem angolul belőle, én kizárólag a magyar sugárzást követem. Ilyetén módon a sorozat spinoff-jának nulladik epizódját sem láttam, ami a hatodik évad egyik epizódjaként volt megtekinthető. Az első immár önálló részről igencsak megoszlottak a vélemények, volt akinek bejött és volt akinek nagyon nem, de igazából a nézettségi adatok egyelőre az előbbi kategóriát látszanak igazolni.

Először is le kell szögeznünk valamit: ez NEM NCIS. Igazából nem is hasonlít rá, sőt még csak meg sem próbálkozik vele. Ahogy Horatio sem ugyanaz, mint Grissom, úgy az NCIS esetében is igyekeznek a hasonló alapok ellenére egészen más stílust kialakítani az új szériának. Olvastam olyan kritikákat, hogy a színészek között nincs igazán meg az összhang, laposak a karakterek, rossz a sztori, bla-bla-bla. Nem értem a kritizálókat, hiszen egyetlen rész alapján nem lehet levonni ilyen következtetéseket. Az való igaz, hogy nem egy túlzottan érdekes esettel indult a sorozat, de erősen érezhető volt, hogy inkább a szereplők megismertetésével törődtek a készítők, márpedig egy igazán pörgős epizód nem adott volna alkalmat ilyesmire. Az mindenesetre ennyiből is kiderült, hogy ennek a sorozatnak egészen más stílusa lesz, mint az eredeti NCIS-nek. Egészen mások a karakterek és más a humor stílusa is, de valahogy azért az az NCIS hangulat itt is megvan.

A két főszereplő jó eséllyel Chris O'Donell és LL Cool J karaktere lesz. Mindkét színész kapott hideget-meleget az első rész után, én igazából ennek nem látom okát. Jól játszottak, semmivel sem maradtak alul bármely más sorozat első részében szereplő színészektől. Senki ne várja el azt, hogy valaki már a pilotban annyira magáévá tegye a karaktert, mint mondjuk már az első évad felénél. Én mondjuk O'Donell-t soha nem szerettem, mert a nyálas buzi kategóriába soroltam DiCaprio mellé, ennek ellenére azt nem mondanám róla véletlenül sem, hogy rossz színész. LL Cool J meg a szokásos menő ex-gettós keményfiú és igazából ezt a figurát mintha neki találták volna ki. Persze gyakorolhatta ő a karaktert már megannyi más filmjében is, hisz folyton hasonlókat játszik. A szereplőgárdából rajtuk kívül egyedül James Bond Q-jának női alteregója volt ismerős, de ő sem mostani filmekből (Ovizsaru, Spionfióka) a többiek számomra teljességgel ismeretlenek, de ez az NCIS esetében is hasonló volt annó.

Az NCIS: Los Angeles az első rész alapján ugyan még nem ér fel a több éve futó őséhez, de nincs oka szégyenkezni, semmivel nem gyengébb, mint az volt, az első részek idején. Mire megismerjük majd a karaktereket és a színészek is igazán a saját stílusukra fogják formálni őket (ez mindössze pár rész lehet csak), a részek színvonala nem marad majd el az anyasorozatétól. Én mindenképp ajánlanám megnézésre mindenkinek aki szereti az NCIS-t, azoknak meg főleg, akiket elijesztett néhány az eredeti NCIS-t nem is követő blogíró, illetve kommentelő véleménye...
Share/Bookmark

2009. október 2., péntek

Tesó kódex 99. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó soha nem kér útbaigazítást, mikor eltéved.


Kivétel: Egy tesó kérhet útbaigazítást egy dögös csajtól, aki látszólag ismeri a környéket.

Kivétel: Egy tesó kérhet útbaigazítást egy dögös csajtól, még akkor is, ha láthatólag ő is eltévedt.

Kivétel: Egy tesó kérhet útbaigazítást egy dögös csajtól, még abban az esetben is, ha egyáltalán nem is tévedt el.
Share/Bookmark

2009. október 1., csütörtök

Sportvilág

0 megjegyzés

  • A Manchester United mindkét heti meccsét megnyerte, először a ligakupában győzött az ificsapatával, a második találkozón pedig a Stoke City-t verte idegenben. Utóbbi találkozón az elmúlt meccsekhez hasonlóan Ryan Giggs volt a hős, aki beállásával a United játéka megélénkült és ez végül két gólt eredményezett. Ezzel Giggs az elmúlt két PL meccsen összesen 5! gólt készített elő. Egyelőre nem érezni továbbra sem Ronaldo vagy Tévez hiányát, annak ellenére sem, hogy gyakorlatilag egyik új igazolás sem lett alapember a csapatnál. A nagy kedvenc vesszőparipám Berbatov megint szarul játszott. Lőtt ugyan egy gólt, de szinte belebotlott a labdába, onnan már kifejezetten nehéz lett volna kihagyni a helyzetet. A gólt leszámítva viszont ismét semmit nem láttunk a bolgártól. Amennyire én visszaemlékszem idén 2 gólt lőtt eddig és a fele ennyi játékidőt kapó Owen is ugyanennyinél jár, lényegesen kevesebb kihagyott helyzettel. A United a sikerrel jobb gólkülönbségének köszönhetően átvette a vezetést a tabellán.

  • United hír még, hogy a csapat a BL-ben is győzni tudott, a német bajnok Wolfsburg ellen tudtak fordítani 1:0-s hátrányból Giggs és Carrick góljainak köszönhetően. A meccsen sajnos lesérült Michael Owen, jó három hétre dőlt ki a sorból.

  • Zajlik az U20-as fociVB, ahol a magyar válogatott reálisan nézve esélyes a csoportból való továbbjutásra. Németh Krisztiánt az egyik legnevesebb internetes futball szaklap a Goal.com beválasztotta a torna azon 10 játékosa közé, akikre leginkább figyelni kell majd. A csapat az első meccsén csúfos 3:0-s vereséget szenvedett az előzetesen a csoport leggyengébbjének tartott Hondurastól, de aztán 4:0-ra lealázták Dél-Afrikát. Így a harmadik csoportmeccsen a saját kezében van a csapat sorsa.

  • A Forma-1 Szingapúri nagydíját Lewis Hamilton(újra együtt vannak Pussycat Scherzinger-rel, vagy csak én maradtam le valamiről?) nyerte, Timo Glock és Fernando Alonso előtt. A VB éllovas Button az 5. helyen futott be és ha így haladunk tovább, kijelenthetjük, hogy övé minden idők legkevésbé megérdemelt VB címe. A szezon első felének elején mikor a Brawn kimagaslott a mezőnyből sorban nyerte a versenyeket, azóta viszont, hogy a többiek utolérték a csapatot, egyszerűen nulla, sőt, ha létezne olyan, akkor azt is mondanám, hogy mínusz nulla amit produkál. A verseny egyébként a szokásos unalmat hozta, nem értem, mi szükség van olyan pályákra a Forma-1-ben ahol egyszerűen esély sincs előzni. Az idei szezonban gyakorlatilag odáig süllyedt a széria, hogy az első két kört érdemes csak megnézni, meg a befutót. Nem igazán látom a pozitív hatást amit az autók elcsúfításától vártak.

  • A Forma-1-ben már hetek, hónapok, sőt évek óta terjedő pletyka immár igazzá vált: a Ferrari leigazolta Fernando Alonso-t, egyúttal finoman kitették az idei szezon második felében hosszú idő után ismét magát adó Kimi Raikkonen szűrét. A finn sem marad csapat nélkül, jövőre jó eséllyel Lewis Hamilton csapattársa lehet a McLaren-nél, de még akár egy Brawn GP-s szerződés sem kizárt, még ha erről mostanában nem is pletykáltak. Ugyanekkora esély van arra, hogy az egyre süllyedő nívójú WRC-ben köt majd ki.

  • Igazából elől lenne a helye, de mivel nem vidám hír, a végére hagytam. A Loki sajnos "hazai" pályán csúnyán kikapott a Lyon-tól. Egyelőre úgy fest, hogy a Loki liverpool-i szoros meccse bármennyire is nagy szó, igen nagy szerepe volt a dologban annak, hogy az angol sztárcsapat idén formán kívül játszik (a második meccsen sima vereséget szenvedett a Fiorentina-tól) és lenézte a magyar bajnokot. A franciák sajnos nem estek ebbe a hibába, így 2 perc után már vezettek, és a 24. percben már a harmadik góljukat szerezték korán eldöntve ezzel a találkozó sorsát. Az utolsó találat is az ő nevükhöz fűződött, így végül 4:0-s sikerrel utaztak vissza Franciaországba. Sajnos a meccsen a Debrecen-nek semmi nem jött össze, de ennek ellenére egy esetleges pontszerzés továbbra sem tűnik lehetetlen a számukra. Reméljük összejön nekik.


Share/Bookmark

Tesó kódex 98. törvény

0 megjegyzés

Egy tesó soha nem hazudik tesóinak egy adott szociális összejövetelen, vagy rendezvényen jelen levő csajok dögösségéről.


TESÓ JEGYZET: A TESÓ AKI "DÖGÖS CSAJOKAT" KIÁLTOTT

Volt egyszer egy tesó, aki azt SMS-ezte tesóinak: "Dögös csajok a bárban este!" Amikor tesói megérkeztek, hogy szárnysegédkedjenek neki, az arcukba nevetett, mert nem volt ott dögös csaj, csak úgy egy csomó pasi, vagy ilyesmi.  A tesó megtette ezt néhányszor, mivel azt gondolta ez hatalmas poén - és bizonyos szempontból az is - amíg aztán egy este be nem sétált egy bárba, ahol épp akkor készítettek képeket egy Hawaiian Tropic naptárhoz. A tesó rémülten SMS-ezte tesóinak: "Srácok, komolyan szükségem lenne egy szárnysegédre most rögtön... dögöscsajos naptárfotózás!" De ezúttal a tesói oda sem bagóztak a szavára, egyikük sem szakította félbe a videójáték maratont, hogy a segítségére siessen. A tesó megpróbált beújítani egy bikinimodellt egyedül, de szárnysegéd nélkül a csajfalka cafatokra tépte.

Nincs ki higyjen egy tesónak, ki dögös csajokról hazudik, még akkor sem, mikor igazat mond.



Share/Bookmark

Tesó kódex 97. törvény

5 megjegyzés

Ha egy tesó fősulira megy, kutya kötelessége mindent megtenni, hogy szétrúgja a tesója fősulija csapatának seggét hétvégén a sportpályán.


Share/Bookmark